«Getliņi EKO» pirmo tomātu ražu plāno novākt decembrī (30)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Stopiņu novada atkritumu poligona «Getliņi» apsaimniekotājs «Getliņi EKO» pirmo tomātu ražu plāno novākt decembra sākumā, pastāstīja «Getliņu EKO» valdes priekšsēdētājs Imants Stirāns.

«Pirmo šā gada tomātu ražu varam gaidīt ap 5.‒10.decembri, un to uzreiz nodosim vairumtirgotājiem. Veikalos tomāti varētu būt nopērkami uzreiz pēc tam,» sacīja Stirāns un piebilda, ka divu gadu laikā plānots paplašināt siltumnīcu, tās izmērus palielinot divas reizes.

«Getliņu EKO» vadītājs arī norādīja, ka līdz ar tomātu audzēšanas atsākšanu siltumnīcās ideja par zivsaimniecību poligonā vairs nav aktuāla. «Patlaban ideja atlikta uz nenoteiktu laiku vai pat pavisam. Jāņem vērā, ka zivsaimniecība būtu neliels blakus projekts poligonā, līdz ar to pašlaik izvēlamies investēt projektos, kas ir sevi pierādījuši un pieprasīti, piemēram, siltumnīcu attīstība un elektrobloks,» klāstīja Stirāns.

Jau vēstīts, ka siltumnīcas tomātu un ziedu audzēšanai atkritumu poligonā izveidotas pērn. Šāda ideja radusies, jo elektrības ražošanas blakusprodukts ‒ siltums ‒ paliekot pāri. Savukārt šogad maijā Stirāns aģentūru BNS informēja, ka «Getliņi EKO» apsver arī zivju audzēšanu tomātu siltumnīcās.

«Getliņi EKO» apsaimnieko Baltijas lielāko atkritumu poligonu «Getliņi» Rīgas rajona Stopiņu novadā. Uzņēmums ir dibināts 1997.gadā, un tā lielākais īpašnieks ir Rīgas dome.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu