Vāc parakstus iniciatīvai par Latvijas mežu saglabāšanu (215)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flick.com/solang

Portālā «Manabalss» notiek parakstu vākšana iniciatīvai par Latvijas mežu saglabāšanu, kuru īsteno Vides aizsardzības kluba biedrs Edmunds Kance.

Rosina aizliegt kailcirtes Latvijas mežos

«Mani satrauc ilgstošā, sistemātiskā un valdības atbalstītā postošā mežsaimniecības politika Latvijas mežos, īpaši AS «Latvijas Valsts meži» apsaimniekotajās teritorijās, tāpēc ar portāla palīdzību vācu parakstus iniciatīvai «Par Latvijas mežu saglabāšanu»,» klāstīja Kance.

Patlaban iniciatīvai savākti 4074 Latvijas iedzīvotāju paraksti.

Vides aktīvists vēlas apturēt masveidīgo meža izciršanu un nepieļaut dabas bagātību izlaupīšanu ne tagad, ne arī nākotnē. Viņš rosina uz desmit gadiem aizliegt jebkādas, izņemot sanitārās, kailcirtes Latvijas mežos.

Kance uzskata, ka kopējais

ciršanas apjoms valsts un pašvaldību mežos jāsamazina četras reizes un samazinājums jāsaglabā vismaz septiņus gadus.

Tāpat tiek rosināts ap Rīgu veidot jaunu īpaši aizsargājamu dabas teritoriju - Pierīgas mežus -, kas apvienotu Ādažu mežus no Carnikavas pludmales un poligona Kadagā, Garkalnes mežu ar tajā jau esošo nelielo liegumu, Allažmuižas vēl neaizsargātos mežus un dabas liegumu Lielkangaru purvs.

Paraksties

Nosūtīta vēstule Dombrovskim

Vides aktīvists oktobra beigās nosūtījis arī elektroniski ar e-parakstu parakstītu vēstuli Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V), lūdzot saudzēt Latvijas mežus ilgtermiņā.

Kance Ministru prezidentu vēstulē aicina pievērst uzmanību intensīvajai mežsaimnieciskai darbībai Latvijas mežos, jo īpaši «Latvijas Valsts mežu» apsaimniekotajās platībās, kā arī citos mežos, tostarp privātajos un pašvaldībām piederošajos mežos, kur pastāv šāda problēma.

Palielināts ciršanas apjoms; dominē kailcirtes

Vides aktīvists uzsver, ka pēdējo piecu gadu laikā palielināts ciršanas apjoms valsts mežos, bet kā galvenā ciršanas metode joprojām dominē kailcirtes, kas no ekoloģiskā viedokļa ir visnelabvēlīgākā mežsaimniecības metode.

Komentāri (215)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu