Šogad paredz rekordlielu Lielajai talkai reģistrēto vietu skaitu (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Pāris dienas pirms Lielās talkas sākšanās Latvijā kopumā reģistrētas jau 1350 talkas vietas, līdz ar to talkas rīkotāji paredz, ka šogad tiks pārspēts līdzšinējais reģistrēto vietu skaits.

Talku vietas ar katru gadu tiek reģistrētas aizvien vairāk. Pagājušajā gadā Lielajai talkai tika reģistrētas 1490 talkas norises vietas, kas bija par 153 vietām vairāk nekā 2011.gadā, informēja Lielās talkas mediju koordinatore Anna Blaua.

Šogad Lielās talkas sauklis ir «Tīra Latvija sākas Tavā galvā!», tāpēc tie iedzīvotāji, kas šogad neplāno doties talkā vai kuriem nepatīk fiziskas aktivitātes, aicināti vienkārši padomāt un sakārtot domas, pauda Lielās talkas darba grupas vadītāja Vita Jaunzeme.

«Jo skaidrāka galva, tīrākas domas, laba pašsajūta un prieks, jo tīrāka vide mums apkārt. Atkritumu vākšana nav pašmērķis, būs patiess gandarījums, ja talka būs vairāk puķu stādīšana un kopā būšana dabā,» sacīja Jaunzeme.

Jau ziņots, ka talkā gatavi iedalīties arī sabiedrībā zināmi cilvēki. Autosportists Haralds Šlēgelmilhs šogad talkas laikā strādās sporta kompleksā «333», basketbola kluba «VEF Rīga» spēlētājs Dairis Bertāns un citi komandas biedri darbosies Grīziņkalnā, kur iekārtos basketbola laukumus un labiekārto tuvējo apkārtni, bet diriģents Ints Teterovskis kopā ar kori «Balsis» strādās Mežaparka estrādē, kur talciniekus aicinās uz «plaušu attīrīšanu», savukārt «TV3» ziņu vadītāja Agnese Vārpiņa šogad, līdzīgi kā katru gadu, kopā ar kolēģiem sakops Rīgas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas teritoriju, kā arī piedalīsies talkā Cēsīs.

Uzņēmējs Māris Gailis Lielajā talkā turpinās jau pirms 15 gadiem sākto Ķīpsalas sakopšanu.

Lielā talka notiks 27.aprīlī no plkst.9 līdz 15 vienlaicīgi visā Latvijā. Savu talkas vietu var uzzināt tuvākajā pašvaldībā pie Lielās talkas koordinatora vai noskaidrot mājaslapā «www.talkas.lv», sadaļā «Talkas vietas».

Lielās talkas atkritumu maisi šogad būs sarkanā krāsā, un talcinieki tos bez maksas varēs saņemt tikai un vienīgi 27.aprīlī ikvienā «www.talkas.lv» reģistrētajā talkas norises vietā visā Latvijā. Atkritumu vākšana notiks tikai šajos maisos, un nekur citur tos šogad nebūs iespējams saņemt.

Par Lielās talkas atkritumu maisu savākšanu un izvešanu ir atbildīga attiecīgā pašvaldība. Talkas laikā piepildītie maisi būs jāatstāj tikai reģistrētajā talkas vietā un par to atrašanās vietu jāinformē talkas atbildīgā persona.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu