Mārupes novadā no autoservisa meliorācijas grāvī nopludināti naftas produkti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šodien Mārupes novadā konstatēta patvaļīga naftas produktu nopludināšana meliorācijas grāvī, ko īstenojis kāds autoserviss, informēja Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Ņikitina.

Informācija par iespējamu vides piesārņojumu ar naftas produktiem saņemta šodien no rīta. Informāciju VVD Lielrīgas reģionālajai vides pārvaldei sniegusi Mārupes pašvaldības policija un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Ierodoties notikuma vietā, konstatēta patvaļīga naftas produktu novadīšana meliorācijas grāvī. Piesārņojums bija izplatījies jau 300-400 metru garumā un aizņem aptuveni 1200 kvadrātmetrus.

Iespējamais piesārņojuma avots ir autoserviss, kas atrodas uzņēmuma SIA «Kreiss» teritorijā.

Par notikušo sākta administratīvā lietvedība.

Patlaban piesārņojumu Mārupes novadā likvidē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests un SIA «Eko Osta», kas piesārņotajā teritorijā izvietojušu naftas produktu absorbējušās bonas, lai nepieļautu piesārņojuma tālāku izplatīšanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu