Autoservisam par naftas produktu nopludināšanu draud 2900€ sods

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Autoservisam, kas Mārupē novadgrāvī patvaļīgi nopludinājis naftas produktus, radot vides piesārņojumu, draud 2900 eiro naudas sods.

Valsts vides dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Ņikitina pastāstīja, ka pret uzņēmumu SIA «ZK9», kas nodarbojas ar autotransportlīdzekļu apkopi un to mazgāšanu, ir ierosināta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā, kur maksimālais administratīvais sods pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 58.panta ir līdz 2900 eiro.

Ņemot vērā operatīvo rīcību un veiktos neatliekamos pasākumus, kā arī klimatiskos apstākļus, zaudējumus par kaitējumu videi veido neatliekamo un sanācijas pasākumu izmaksas, kuras tiks aprēķinātas pēc visu sanācijas darbu pabeigšanas.

Jau ziņots, ka 11.aprīlī Mārupes novadā konstatēta patvaļīga naftas produktu nopludināšana meliorācijas grāvī, ko īstenojis kāds autoserviss. Piesārņojums bija izplatījies 300-400 metru garumā un aizņēma aptuveni 1200 kvadrātmetru.

Tajā pašā dienā esot likvidēts piesārņojuma avots, norobežota teritorija, un turpmākās dienās kompānijas pārstāvji mēģinājuši savākt visu, kas bija iztecējis. Patlaban norobežojums esot atstāts, jo grāvis niedrēs ir aizaudzis un ir grūti veikt savākšanas darbus. Kopumā savākti 27 kubikmetri piesārņotā ūdens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu