Lielajā talkā sakops 1453 vietas; talkos arī Valsts prezidents (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lielajā talkā sestdien sakopšanai pieteiktas 1453 vietas visā Latvijā. Visvairāk talkošanas vietu - 144 - pieteiktas Rīgā. Savukārt reģionos visvairāk vietu sakopšanai pieteikts Dobelē, Talsos un Ogrē.

Organizatori atgādina, ka Lielās talkas atkritumu maisi šogad ir sarkanā krāsā. Tos talcinieki bez maksas varēs saņemt sestdien tikai oficiāli reģistrētajās talkas vietās. Tikai šie maisi tiks savākti un par brīvu nogādāti atkritumu poligonos. Atkritumi, kas izvākti no privātām teritorijām - pagalmiem, mazdārziņiem un tamlīdzīgi, netiks vesti prom, uzsver organizatori.

Par darba cimdiem, slotām, grābekļiem un citiem sakopšanas darbiem nepieciešamajiem instrumentus jāparūpējas talciniekiem pašiem.

Oficiālās talkas norises vietas var noskaidrot mājaslapāwww.talkas.lvvai uzziņu dienestā 1188.

Organizatori arī atgādina, ja talkojot tiek uzietas šļirces, pudeles ar ķīmiskiem vai nenosakāmiem šķīdumiem, akumulatori un citi bīstami atkritumi, tos nedrīkst aiztikt. Par to atrašanās vietu jāinformē talkas atbildīgo koordinatoru. Savukārt, ja tiek uziets miris dzīvnieks, par to jāziņo vietējai pašvaldībai. Ja ierauga vairāk nekā divus ievainotus vai bojā gājušus dzīvniekus, tas jāziņo operatīvajam dienestam pa tālruni 112.

Lielā talka notiks vienlaicīgi visā Latvijā no plkst.9 līdz 15.

Lielajā talkā piedalīsies arī Valsts prezidents Andris Bērziņš. Viņš jūras krastā pie Tūjas stādīs mežu. Bērziņš arī cer, ka Lielajā talkā viņam pievienosies Kanādas ārlietu ministrs Džons Bērds, kurš šajā laikā uzturēsies vizītē Latvijā, trešdien preses konferencē atzina prezidents.

Jau vēstīts, ka pērn sakopšanas darbi noritēja vairāk nekā 1300 reģistrētās talkas vietās.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu