Visā Latvijā norisināsies Lielā talka (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šodien visā Latvijā notiks Lielā talka, kuras laikā iedzīvotāji piedalīsies apkārtējās vides sakopšanā.

Līdz šīs nedēļas sākumam ikvienam bija iespēja talkas mājaslapā «www.talkas.lv» piereģistrēt piesārņotās vietas Latvijā, kas pēc tam parādījās interaktīvā kartē. Lielās talkas koordinators Kristaps Greckis aģentūrai LETA pastāstīja, ka kopumā kartē uzrādītas nedaudz vairāk par 1200 piesārņotām vietām visā Latvijā.

Visvairāk piesārņoto vietu ir reģistrēts Rīgā un ap Rīgu, kā arī lielo pilsētu tuvumā.

Tāpat bija iespēja pieteikt oficiālas talku vietas - tās šogad būs 1453. Tomēr, visticamāk, «talkošanas» vietu būs vairāk, jo daudzas no aktivitātēm nav oficiāli pieteiktas. Kartē redzams, ka aktīva vides sakopšana notiks visā Latvijā, jo īpaši pilsētās un to tuvumā.

Šogad Lielās talkas vadmoto ir «Tīra Baltijas jūra sākas tavā vannasistabā!».

Lielās talkas ideja ir balstīta uz brīvprātīgu līdzdalību vides sakopšanā, radot saliedētību, pozitīvismu un labi padarīta darba sajūtu. Talkas idejas autore ir rakstniece Anna Žīgure, bet pati ideja aizgūta no igauņiem, kas vides sakopšanu visas valsts mērogā pirmoreiz rīkoja 2008.gada 3.maijā.

Projekta mērķis ir līdz 2018.gadam, Latvijas 100. dzimšanas dienai, padarīt Latviju par tīrāko un sakoptāko vietu pasaules kartē - dot iespēju dabai atveseļoties, attīrot to no atkritumiem, kā arī mudināt iedzīvotājus pašiem labiekārtot un rūpēties par vidi sev apkārt.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu