Šogad talkā vācamo atkritumu ir ievērojami mazāk (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad Latvijā vācamo atkritumu bija ievērojami mazāk, norādīja Lielās Talkas organizatoru pārstāve Zaiga Puškina. Lielā daļā pieteikto talkas vietu noritēja teritorijas sakopšanas un labiekārtošanas darbi – grābtas pērnās lapas un zāle, zāģēti nokaltušie koku zari, stādīti koki un puķes.

Lielākoties talkas laikā tiek savākti plastmasas maisiņi, PET un stikla pudeles, būvgruži, vecas autoriepas, nolietota sadzīves tehnika un mēbeles, kā arī, protams, tradicionālie tā sauktie zaļie atkritumi – pērnās lapas un zāle, nolūzušie koku zari un tamlīdzīgi.

Netrūkst arī interesantu atradumu – atrastas gan latu banknotes, gan akordeons, gan grāmatas, vecās mēbeles un sadzīves tehnika.

Limbažos talcinieki, stādot ozolu birzi, atraduši 20 latu banknoti. Tāpat limbažnieki pusdienlaikā ziņoja par jau savāktiem 3000 atkritumu maisiem. Dagdas novadā talkas dalībnieki atraduši izmestu akordeonu. Interesanti atradumi trāpījušies arī talciniekiem Mazsalacā, kuri, vācot atkritumus, atraduši kāda iedzīvotāja izmestu apjomīgu grāmatu kaudzi. Savukārt Liepājā, Beberliņos talcinieki uzgājuši neatvērtu pudeli ar krievu rumu «Sojuz Viktan».

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu