Galapagu salās izsludina ekoloģisku ārkārtas situāciju uz sēkļa uzskrējuša tankkuģa dēļ (7)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ekvadora ceturtdien izsludināja ekoloģisku ārkārtas situāciju tai piederošajās Galapagu salās uz sēkļa uzskrējuša tankkuģa dēļ.

Vides ministres Lorenas Tapijas izsludinātā ārkārtas situācija ļaus piešķirt līdzekļus šā kuģa aizvākšanai un tā avārijas iespējamās ietekmes uz vidi samazināšanai, paziņoja Galapagu nacionālā parka direkcija.

Ekvadoras naftas produktu tankkuģis «Galapaface I» pagājušo piektdien uzskrēja uz sēkļa Galapagu arhipelāga Sankristovalas salas piekrastē.

Kuģa kravā bija apmēram 72 tūkstoši litru dīzeļdegvielas, kas jau ir izsūknēta no tā. Kuģa hermētiskajās kravas telpās vēl ir palikusi motoreļļa un citas vielas, kas noplūdes gadījumā var ievērojami piesārņot vidi.

Galapagu salas, kas atrodas Klusajā okeānā apmēram 1000 kilometrus no Ekvadoras kontinentālās teritorijas, ir UNESCO pasaules mantojuma objekts to unikālās floras un faunas dēļ.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu