Mežos daudzviet ir paaugstināta ugunsbīstamība

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Pēdējās nedēļas laikā Latvijas mežos daudzviet ir paaugstinājusies ugunsbīstamība, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Daudzviet valstī meža degamības rādītājs sasniedzis trešo klasi, bet vietām valsts dienvidaustrumu daļā - ceturto klasi, kas nozīmē augstu ugunsgrēku izcelšanās risku.

Tuvākajās dienās gaidāms neliels īslaicīgs lietus, kas situāciju būtiski nemainīs. Lielāks lietus Latvijā iespējams nedēļas beigās, prognozē sinoptiķi.

Pēdējās dienās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests devies dzēst vidēji divus meža ugunsgrēkus diennaktī.

Daudz meža ugunsgrēku šogad bija aprīlī, un līdz maija sākumam Valsts meža dienests bija reģistrējis 457 meža ugunsgrēkus ar kopējo uguns skarto meža platību 446 hektāri, kas ir divreiz vairāk nekā pērn visa gada garumā.

Uzturoties mežos un purvos, aizliegts nomest degošus sērkociņus, izsmēķus un citus gruzdošus priekšmetus, kurināt ugunskurus, dedzināt atkritumus, braukt pa mežu un purvu ārpus ceļiem ar mehāniskiem transportlīdzekļiem, kā arī aizliegts veikt jebkuru citu darbību, kas var izraisīt ugunsgrēku, atgādina Valsts meža dienests.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu