Palielinās meža ugunsgrēku skaits, lielākie vaininieki - ogotāji (13)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šonedēļ Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests dodas dzēst vidēji trīs meža ugunsgrēkus diennaktī, un sinoptiķi prognozē, ka tuvākajās dienās ugunsbīstamība kļūs lielāka.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem lielākais ugunsgrēku izcelšanās un izplešanās risks ir Latvijas rietumu daļā un Rīgā, kur meža degamības rādītājs sasniedzis ceturto klasi no piecām iespējamajām.

Valsts austrumu daļā pēdējās nedēļas laikā bijis vairāk spēcīgu lietusgāžu, tādēļ Vidzemē un Latgalē augsta ugunsbīstamība ir tikai dažviet, kur lietusgāzes gājušas garām.

Tuvākajās dienās būs pārsvarā sauss un saulains laiks, turklāt kļūs karstāks, tādēļ ugunsbīstamība palielināsies.

Ar meža un purva ugunsgrēku dzēšanu galvenokārt nodarbojas Valsts meža dienests, kam ir specifiska tehnika šādu ugunsgrēku dzēšanai. Ugunsdzēsēji palīgā dodas tikai lielu ugunsgrēku dzēšanā.

Vasaras otrajā pusē lielākie vaininieki meža ugunsgrēku izraisīšanā ir ogotāji un sēņotāji. Valsts meža dienesta statistika liecina, ka lielākais meža ugunsgrēku skaits katru gadu ir Rīgas un Pierīgas mežos, otra problemātiskākā vieta ir meži Daugavpils apkaimē. Šajos mežos ir visvairāk ogotāju, un viens no galvenajiem ugunsgrēku izcelšanās iemesliem ir bezatbildīga smēķēšana.

Valsts meža dienests atgādina, ka, uzturoties mežos un purvos, aizliegts nomest degošus sērkociņus, izsmēķus un citus gruzdošus priekšmetus, kurināt ugunskurus, dedzināt atkritumus, braukt pa mežu un purvu ārpus ceļiem ar mehāniskiem transportlīdzekļiem, kā arī

aizliegts veikt jebkuru citu darbību, kas var izraisīt ugunsgrēku.
Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu