Centrāltirgū šonedēļ pieejams plašs ērkšķogu klāsts (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Centrāltirgū pārdošanā nonākušas ērkšķogas, informēja Rīgas Centrāltirgus komunikāciju speciālists Ivars Jakovels. Viņš norāda, ka pirmās ērkšķogas bija pieejamas pirms aptuveni trīs nedēļām, kad tās tirgoja viens šo ogu tirgotājs. Bet šonedēļ ērkšķogu piedāvājums kļuvis daudz pamanāmāks un plašāks.

Ērkšķogas var iegādāties vidēji par 2,5 eiro par kilogramu.

Tikmēr jāņogas var iegādāties par 1,50 eiro, upenes, sākot no viena eiro līdz 1,40 eiro, lielkalibra mellenēm cena ir no 4,50 līdz seši eiro, parastajām un dārza mellenēm pieci eiro, ķirši, sākot no 80 centiem, zemenēm cena ir robežās no 2,50 līdz nepilniem pieciem eiro par kilogramu. Savukārt plūmes var iegādāties no viena līdz 1,50 kilogramā, 500 grami aveņu maksā 2,5 eiro, bet kilograms aveņu - četri eiro.

Jakovels stāsta, ka pirms nedēļas būtisku cenu lēcienu lejup piedzīvoja gurķi, šonedēļ tas pats vērojams arī tomātiem.

Pāris tirdzniecības vietās tomāti tiek pārdoti par 30 centiem kilogramā. Pircējiem gan esot jārēķinās, ka tiem ir nestandarta izmēri un paredzēti lietošanai tajā pašā dienā. Dažviet tomātiem cena ir 50 centi kilogramā, bet pārsvarā tie tiek tirgoti robežās no 80 centiem līdz 1,30 eiro, tikai atsevišķos stendos to cena ir augstāka.

Arī gurķu cena lielākoties ir amplitūdā no 80 centiem līdz 1,20 eiro kilogramā. Pavisam nedaudz lētāki kļuvuši kartupeļi, kas nopērkami, sākot no 20 centiem kilogramā.

Bet burkāni Centrāltirgū maksā no 50 centiem līdz vienam eiro, ziedkāposti no 60 centiem līdz vienam eiro kilogramā. Cena kāpostiem ir no 40 līdz 70 centiem, bietēm - ap 80 centiem, kabačiem - 40 vai 50 centiem, sīpoliem - ap vienu eiro kilogramā.

Savukārt brokoļi maksā no 70 centiem līdz 1,20 eiro, zirņi - trīs eiro, cūku pupas - 1,50 eiro, mārrutki - 2,50 un patisoni - 1,50 eiro kilogramā, bet ķiploki - 50 vai 60 centus gabalā. Ievērojami lētākas kļuvušas sviesta pupas, tagad tās nopērkamas uz pusi lētāk nekā mēneša sākumā. To cena ir divi vai 2,50 eiro kilogramā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu