Sēnes pārpludina tirgu (29)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Līdz ar lietaino laiku, par ko pukojas atvaļinājuma baudītāji, Latvijas mežos izaudzis daudz sēņu. Šķiet, ka tās pārpludinājušas arī Rīgas tirgus.

Sēnes šonedēļ ir vienas no populārākajām tirgus precēm. Tās pārdod teju katrā stendā.

Vispopulārākās ir baravikas. No pavisam sīciņām līdz milzīgi lielām. No zemainām līdz pedantiski notīrītām. No perfekti slaidām meža princesēm līdz standartiem neatbilstošām (bet tikpat garšīgām) šķībām un greizām sēnēm.

Visu iepriekš uzskatīto iemeslu summa, kā arī tirgotāju vēlme nopelnīt arī veido baraviku cenu.

Baraviku cena svārstās no 5 līdz eiro 9 par kilogramu.
Foto: LETA

Tirgos redzamas tantiņas, kuras pārdod pašu lasītas sēnes, sabērtas nelielos spainīšos. Bet tāpat tur var sadraudzēties ar pārpircējiem, kuri sēnes pārdod krietni lielākās kastēs un vairumā.

Ja labi pameklē, tirgos var atrast arī sālītas un marinētas sēnes.

Joprojām nopērkamas arī gailenes. To cena patlaban ir līdzīgā kā baravikām - (7,00 eiro/kg)

Foto: LETA

Līdz ar rudens sākumu tirgos nokļuvušas arī brūklenes (~3,00 eiro litrā vai 5,50 eiro par kilogramu) un rudenīgie āboli (1,00 eiro/kg).

Par neseno vasaru atgādina dārza mellenes, kuru raža gan drīz beigsies. Atkarībā no šķirnes un garšas melleņu kilograma cena ir no 3,80 līdz 5,50 eiro.

Joprojām pieejamas skābenes (2,80 eiro/kg), gurķi (0,80-1,20 eiro/kg), tomāti (līdzīgā cenā kā gurķi), kabači (0,60 eiro/kg).

Sviesta pupiņas laikam jau beigušās, bet cūku pupas gan vēl dažviet var atrast. Cūku pupas pākstīs maksā 0,60-1,20 eiro/kg, bet jau izlobītas pupas ir aptuveni divreiz dārgākas. Kartupeļu cena ir vidēji 20-30 centi par kilogramu (ja pērk vairumā, protams, ir lētāk).

Tirgos atradām arī dažādas nestandarta lietas, piemēram, cidonijas (2,00 eiro/kg) un mārrutku saknes (2,50-5,00 eiro/kg)

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu