Ar kādiem ziediem šogad sveiksim skolotājas? (41)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

1.septembris ir diena, kad bērni dāvina skolotājiem ziedus. Kādi tie būs šogad? Lai to noskaidrotu, portāls TVNET devās uz Rīgas tirgiem, kur šīs nedēļas nogalē valda īpaša rosība.

Runātīgā pārdevēja Valērija stāsta, ka šogad, tāpat kā citus gadus, vislielākā klientu piekrišana esot nelieliem rudens ziedu pušķiem, kuru pamatā ir asteres.

Visbiežāk mammas saviem bērniem izvēlas pušķus, kuros ir 5-15 asteres. Arī cenu amplitūda ir līdzīga, kā tā bija pērn, - vidēji 3-6 eiro.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Tirgū sastaptā trīs bērnu mamma Sigita TVNET atklāj, ka uz šejieni atnākusi, jo vēlas iegādāties svaigus ziedus, kas nemaksātu pārāk dārgi. «Pagājušajā gadā es bērniem ziedu veikalā nopirku dārgus pušķus, kas neizturēja pat līdz 1.septembra rītam. Iepriekšējā dienā pirktie ziedi novīta. Tāpēc šogad nolēmām atnākt uz tirgu. Te ir liels puķu apgrozījums un tāpēc ceru, ka ziedi būs svaigāki,» viņa saka un iegādājas divus gladiolu un vienu asteru pušķi.

«Lielie bērni šogad gribēja garākus ziedus, tāpēc pirku viņiem gladiolas, bet savam otrklasniekam nopirku kaut ko vieglāk savācamu - nelielu asteru pušķīti,» Sigita pamato savu izvēli, piebilstot, ka par visiem trīs pušķiem iztērējusi aptuveni 12 eiro.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Kāda cita pārdevēja sacīja, ka vecāko klašu bērni labprāt izvēlas ne tikai tradicionālos rudens ziedus, bet arī visu gadu pieejamās rozes. To cena ir vidēji no 50 centiem līdz vienam eiro. Nedaudz lētākas ir neļķes.

Jaunieši iecienījuši arī saulespuķes, kas maksā aptuveni tikpat, cik rozes. «Ir viena būtiska atšķirība starp saulespuķēm un rozēm. Ja nopirksi vienu rozi par eiro, izskatīsies «papliki», bet viena saulespuķe izskatās eleganti,» skaidro tirgotāja un piebilst, ka līdzīgi izskatās arī gladiolas.

Arī viena gladiolas kāta cena ir aptuveni viens eiro.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Paralēli grieztajiem ziediem tirgos pārdod arī dažādus ziedošus istabas augus. Pēdējos gados iecienītas ne tikai tradicionālās krizantēmas un mārtiņrozes, bet arī eksotiskāki augi, piemēram, mazo tomātiņu un paprikas kociņi. Tādas 1.septembra dāvanas gan parasti izvēloties labi pazīstamām skolotājām.

Līdz šim nepazīstamiem pedagogiem ziedu pārdevējas iesaka dāvināt tradicionālas puķes, piemēram, rozes: «Ar tām nav iespējams kļūdīties. Ļoti maz ir tādu skolotāju, kurām nepatīk rozes.»

Arī portāls TVNET sveic visus pedagogus jaunā mācību gada sākumā. Lai veiksmīga skološana!

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu