«Rīdzinieku atlaides» darbībā - ar «Rīdzinieka karti» par ģimenes biļeti zoodārzā jāpiemaksā (42)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gunita Kļava / LETA

Izrādās, būt rīdziniekam Rīgā dažkārt ir neizdevīgāk nekā būt parastam, citā pašvaldībā reģistrētam iedzīvotājam. Kā pārliecinājies kāds Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza apmeklētājiem ģimenes biļete ar «Rīdzinieka karti» un Rīgas domes piesolītajām atlaidēm ir par 1 eiro dārgāka nekā parastā ģimenes biļete, kas maksā 17 eiro.

«Gribēju padalīties ar pieredzi, kuru ieguvu, kad, nosvinot sava bērna 1.septembri, mēs nolēmām apmeklēt Rīgas Zoo. Pirms laba laika Rīgas mērs Nils Ušakovs nāca klajā ar paziņojumu, ka tagad rīdziniekiem Zoo apmeklējums ir lētāks, ja uzrāda «Rīdzinieka karti», bet pārsteigums radās tad, kad mums paziņoja, ka mums kā ģimenei nāksies piemaksāt vēl vienu eiro klāt, ja mēs izdomāsim izmantot «rīdzinieka atlaidi»,» vēstulē portālam TVNET raksta rīdzinieks Jānis Reiznieks.

Zoodārza apmeklējums ģimenei saskaņā ar oficiālo cenrādi maksā 17 eiro, bet pārdevēja pie kases esot informējusi, ka ar «Rīdzinieka karti» ģimenes biļete zoodārza apmeklējumam maksās 18 eiro.

«Papildus tam, lai saņemtu atlaidi, «Rīdzinieka karte» ir jāuzrāda visiem. Ko darīt, ja bērns ir vecāks par 4 gadiem, līdz kuriem ieeja zoo ir par brīvu, bet nav sasniedzis skolas vecumu, 7 gadus, kad var saņemt «Rīdzinieka karti»?» vaicā Reiznieks.

Lai kā arī būtu, rīdzinieki pasmējušies par «Rīdzinieka atlaidi +1 eiro» un nosvinējuši 1.septembri tāpat.

Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza pārstāve Laura Līdaka portālam TVNET skaidroja, ka šāda situācija ar ģimenes biļetēm izveidojusies tāpēc, ka atlaides nesummējas, un konkrētajā gadījumā ģimenes biļete jau ir biļete ar atlaidi, tāpēc rīdziniekiem tā lētāka nekļūst.

«Ģimenes biļete» paredzēta diviem pieaugušajiem ar diviem bērniem vai vienam pieaugušajam ar trim bērniem. Jebkurā gadījumā apmeklētājs, pienākot pie kases, pats izvēlas sev izdevīgāko piedāvājumu.

Līdaka pastāstīja, ka «Rīdzinieka kartes» atlaides darbojas tikai pamatcenām, proti, uzrādot «Rīdzinieka karti», pieaugušajiem par biļeti 6 eiro vietā jāmaksā 5 eiro, bet bērnu biļete 4 eiro vietā maksā 3 eiro.

«Tas jau ir atrunāts, ka [«Rīdzinieka kartes»] atlaides ir tikai no pamatcenām, un tās ir tikai divas,» norādīja Līdaka.

Zoodārza mājaslapā gan informāciju par rīdzinieku priekšrocībām atrast nevar, jo zoodārzs nereklamē tādas atlaides, kas pienākas tikai noteiktai apmeklētāju grupai, pat ja tie ir rīdzinieki. «Mēs ievietojam informāciju tikai par tām atlaidēm, kas pieejamas visiem, lai kāds nebūtu privileģētāks par otru,» skaidroja Līdaka. Šāds princips ieviests tāpēc, ka zoodārzā atlaides pieejamas arī ar dažām kooperatīvām kartēm, kuras zoodārzs nereklamē.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu