Tūkstošiem cilvēku iziet demonstrācijās pret klimata pārmaiņām (20)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Reuters/ScanPix

Tūkstošiem cilvēku, tai skaitā slavenības un politiski līderi, svētdien izgāja demonstrācijās Ņujorkā un citur pasaulē, pieprasot steidzamu rīcību klimata pārmaiņu novēršanai.

Organizatori paziņoja, ka šajās demonstrācijās piedalījušies 600 tūkstoši cilvēku. Tas bija līdz šim plašākais protesta pasākums šajā jautājumā.

Ņujorkā notikušajā demonstrācijā pa Sesto avēniju gāja Holivudas aktieris Leonardo di Kaprio, ANO ģenerālsekretārs Bans Kimūns, Ņujorkas mērs Bils de Blazio, Francijas ārlietu ministrs Lorāns Fabiuss un Francijas vides ministre Segolēna Ruajāla.

Demonstrācijā Ņujorkā saskaņā ar organizatoru ziņām piedalījās 310 tūkstoši cilvēku.

Demonstrācijas notika arī citās lielpilsētās Latīņamerikā, Eiropā, Indijā un Austrālijā, lai pastiprinātu spiedienu pirms klimata pārmaiņu samita, kurš Bana vadībā otrdien notiks Ņujorkā.

Bans atzinīgi novērtēja Ņujorkas mēra svētdienas paziņojumu, ka šī pilsēta līdz 2050.gadam samazinās siltumnīcefekta gāzu emisijas par 80% salīdzinājumā ar 2005.gada līmeni.

Demonstrācijā Londonā piedalījās apmēram 40 tūkstoši cilvēku, Melburnā - 30 tūkstoši, Berlīnē - 15 tūkstoši, Bogotā - pieci tūkstoši, Riodežaneiro - pieci tūkstoši, Parīzē - 4,8 tūkstoši, Madridē - vairāki simti.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu