Konkursa laikā cer savākt rekordlielu izlietoto bateriju apjomu (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: Evija Trifanova/LETA

Uzņēmums «Zaļā josta» devīto gadu pēc kārtas rīko konkursu, kura laikā ar izglītības iestāžu audzēkņu palīdzību cer savākt rekordlielu izlietoto bateriju apjomu, informēja uzņēmuma pārstāve Laima Kubliņa.

Konkursa mērķis ir videi kaitīgo atkritumu savākšanas popularizēšana, lai tos pēc tam pārstrādātu, palīdzot pasargāt vidi no potenciāla piesārņojuma. Savāktās baterijas pēc konkursa noslēguma nonāks pārstrādes rūpnīcā, tiks izkausētas un pārstrādātas jaunās vērtīgās izejvielās.

Bateriju vākšana paredzēta līdz nākamā gada februāra beigām, aptverot visu Latvijas teritoriju. Lai varētu piedalīties konkursā, izglītības iestādēm - skolām un bērnudārziem - jāreģistrējas «Zaļās jostas» mājaslapā, konkursu datu bāzē.

Izglītības iestādes sasniegumus noteiks komandas darbs Latvijas atbrīvošanā no potenciālā piesārņotāja - izlietotām baterijām un akumulatoriem.

Kā motivācija savākt pēc iespējas vairāk izlietoto bateriju ir naudas balva pirmajām trim vietām - 400, 300 un 200 eiro. Tāpat tiks sarūpētas vairākas pārsteiguma balvas no konkursa atbalstītājiem.

Izlietoto bateriju vākšanas konkursā pagājušajā mācību gadā pieteicās 241 izglītības iestāde. Kopumā tika savāktas 88 tonnas izlietoto bateriju, pasargājot vidi no svina, kadmija un citu smago metālu radīta piesārņojuma un tā bīstamajām sekām.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu