Rīgas centrā pazudis ozols (130)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas centrā, Krišjāņa Barona un Lāčplēša ielas krustojumā, patlaban tiek celta daudzfunkcionāla ēka. Pats par sevi tas nav nekas slikts, bet vairāki rīdzinieki ir sašutuši, ka «stiklotas betona kastes» dēļ tiek nocirsts ozols.

Rīdzinieks Andrejs, kurš neatbalsta šādu ozola nociršanu, TVNET pauda šādu viedokli: «Protams, to neatbalstu!

Pilna Rīga ar tukšām, pamestām, neapsaimniekotām daudzdzīvokļu mājām, kuras pakāpeniski «ietin palagos», lai nekas no tām neuzkristu virsū gājējiem, nevis atjauno un saglabā to arhitektonisko vērtību.

Šeit savukārt -

vienā no retajiem skvēriņiem ar vienu no retajiem kokiem centrā (turklāt ozolu!) būvēs kaut kādu stiklotu betona kasti.

Nu, kur prāts?!»

Foto: twitter.com/@iwaars

Arī Rīgas iedzīvotāja Zane, kura dzīvo netālu no šīs vietas, TVNET sacīja: «Vesela un stipra ozola nociršana Rīgas centrā nav laba zīme pilsētas iedzīvotājiem.

Latvija sevi dēvē par vienu no zaļākajām valstīm pasaulē, bet līdz ar apjomīgo mežu izciršanu ārpus pilsētām un koku likvidāciju pilsētās mēs varam kļūt pavisam videi un cilvēkiem nedraudzīga valsts.

Domāju, ka arī Rīgas centrā dzīvojošajiem cilvēkiem, it sevišķi bērniem, ir vajadzīgi koki un kaut cik svaigs gaiss.»

Ne vienmēr uzņēmēju interesēm jābūt svarīgākām par iedzīvotāju interesēm.

Zane arī atsūtīja internetā atrastu bildi ar plānotās ēkas izskatu.

Foto: pmg.lv

TVNET noskaidroja, ka Krišjāņa Barona ielā 40 notiek daudzfunkcionālas ēkas «Astor Rezidence» būvniecība. Tās pasūtītājs ir SIA «Barona īpašumi», bet būvuzņēmējs - AS «LNK Industries».

Dokumenti ir kārtībā

Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāve Zane Rezgale TVNET norādīja, ka jautājums par koku ciršanu tika izskatīts Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisijas 21.oktobra sēdē saistībā ar daudzfunkcionālās ēkas būvniecību.

Pamatojums koka nociršanai bija daudzfunkcionālās ēkas akceptētais projekts,

kas vienlaikus arī paredzēja pazemes autostāvvietu izbūvi un ēkas apbūvi pa Barona un Lāčplēša ielas sarkanajām līnijām.

Daudzstāvu daudzfunkcionālās ēkas būvniecības ieceres publiskā apspriešana notika 2007.gada sākumā. Ēkas būvniecības iecere ir akceptēta ar Rīgas domes 2007.gada lēmumu.

Rezgale skaidroja, ka saskaņā ar Rīgas domes noteikumiem, ja koku ciršana ir paredzēta saistībā ar būvniecību un būvniecības ieceres publiskās apspriešanas procedūras ietvaros notikusi publiskā apspriešana arī plānoto koku ciršanai, tad

papildus nav nepieciešams organizēt publisko apspriešanu koku ciršanai.
Komentāri (130)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu