Gaisa kvalitāte Rīgas centrā bijusi laba, Sarkandaugavā - ļoti laba

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nedēļā no 3.novembra līdz 10.novembrim gaisa kvalitāte Rīgas centrā bijusi laba, bet Sarkandaugavā - ļoti laba, informēja Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta pārstāvis Jānis Kleperis.

Vidējais gaisa kvalitātes indekss (GKI) pagājušonedēļ Brīvības ielā bija 51, kas atbilst labai gaisa kvalitātei, bet Krišjāņa Valdemāra ielā - 97, kas arī atbilst labai gaisa kvalitātei. Sarkandaugavā gaisa kvalitāte pagājušonedēļ bijusi ļoti laba - GKI tur bijis 32.

Vislielākais gaisa piesārņojums Brīvības ielā reģistrēts piektdien, 7.novembrī, kad GKI tur bijis 64, bet Valdemāra ielā trešdien, 24.oktobrī, kad GKI tur sasniedzis atzīmi 155 galvenokārt intensīvas autotransporta plūsmas dēļ.

Gaisa piesārņojuma cēlonis pārsvarā saistīts ar putekļiem negaisa un lietus laikā, kā arī jau vēsākās pusnakts stundās, ūdens vismazākajiem pilieniem piesaistot autotransporta izplūdes gāzes un smalkāko ogles putekļu daļiņas.

GKI aprēķina pēc četru dažādu gaisa piesārņotājvielu - PM10 mazo daļiņu jeb putekļu, sēra dioksīda, slāpekļa dioksīda, ozona un benzola - vidējās koncentrācijas, nosakot indeksu no 0 līdz 200. Ozona koncentrācija norāda uz tīru gaisu.

Jau ziņots, ka Eiropas Komisija (EK) Rīgā konstatēja paaugstinātu gaisa piesārņojumu, kas neatbilst EK direktīvām. Ja situācija netiks uzlabota, valstij var draudēt soda sankcijas pusmiljona eiro apmērā.

Rīcības plāns gaisa kvalitātes uzlabošanai galvaspilsētā ir izstrādāts un pieņemts Rīgas domes sēdē šā gada 26.augustā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu