Atgādina, ka Rīgas pilsētas mežos eglītes cirst ir aizliegts

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Ziemassvētku eglītes Rīgas pilsētai piederošajos mežos cirst ir aizliegts, tuvojoties svētkiem, brīdina SIA «Rīgas meži».

Rīgai piederošajos mežos egļu ir maz, to īpatsvars nesasniedz 10%, un arī tās ir galvenokārt cilvēka roku stādītas un koptas, «pirms tam no sēkliņai līdz stādam izauklētas stādaudzētavā», savu pozīciju argumentē uzņēmums.

Lielākais iedzīvotāju skaits koncentrējas tieši galvaspilsētā un Pierīgas pašvaldībās. Ja kaut neliela daļa no šeit esošajām mājsaimniecībām nocirtīs mežā eglīti, mežam tiks nodarīts būtisks postījums, uzskata «Rīgas meži». Šī iemesla dēļ SIA «Rīgas meži» izlēmusi Rīgai piederošajos mežos eglīšu ciršanu aizliegt.

«Rīgas meži» lūdz iedzīvotājus, pirms doties meklēt svētku eglītes mežā, noskaidrot, kam šis mežs pieder, un saskaņot egles nociršanu ar meža īpašnieku. Decembrī un janvārī «Rīgas mežu» inspektori un mežsargi pastiprināti uzmana visus Rīgai piederošos mežus. Tāpat atsevišķās mežniecībās pie iebrauktuvēm egļu jaunaudzēs darbojas video novērošanas kameras. Ja atrodaties mežā atpūtas nolūkos, pastaigājieties vai slēpojat, «Rīgas mežu» pārstāvji lūdz ar sapratni izturēties pret mežsargu aicinājumiem paskaidrot, kādēļ atrodaties mežā.

Mežā augušajām eglītēm vainags nav ne tuvu tik skaists un simetrisks kā tirdzniecības laukumos nopērkamajām svētku eglītēm, kas īpaši audzētas un koptas Ziemassvētku eglīšu plantācijās, uzsver «Rīgas meži». Taču, ja kāds tomēr vēlas nocirst eglīti mežā, viņam jādodas apmēram 50 kilometrus ārpus Rīgas, uz AS «Latvijas Valsts meži» apsaimniekotajiem mežiem. Jāņem vērā, ka arī tajos savām vajadzībām vienu eglīti drīkst nocirst meža ceļu malās, grāvmalēs, uz stigām un zem elektrolīnijām. Jaunaudzēs eglītes cirst nav atļauts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu