Kāds skats! Pamests lielveikals kļuvis par makšķernieku paradīzi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Bangkokā kāds pamests daudzstāvu lielveikals kļuvis par, iespējams, neparastāko makšķerēšanas vietu pasaulē, vēsta «The Reuters».

Šis 1982. gadā celtais nams vairākus gadus veiksmīgi darbojās kā lielveikals, taču tika slēgts 1997. gadā, kad amatpersonas apjauta, ka uzbūvēto 11 stāvu vietā būvniekiem bijusi atļauja būvēt tikai četrus.

Septiņi augšējie stāvi tika nojaukti, un 1999. gadā ugunsgrēka rezultātā ēka palika bez jumta.

Foto: AP/Scanpix

Lietus un plūdu ietekmē ēka drīz kļuva par savādu ūdenskrātuvi un vairošanās vietu uzmācīgiem odu bariem. Lai odu populāciju kaut kā ierobežotu, vietējie iedzīvotāji ūdenī palaida dažādas zivis. Drīz vien tās savairojās, un bijušā lielveikala pirmā stāva vestibils pārvērtās savdabīgā zivju dīķi ar savu nošķirtu ekosistēmu.

Foto: AP/Scanpix

Kļuvis zināms, ka ekskluzīvā makšķerēšanas vieta jau tuvā nākotnē, visdrīzāk, tiks likvidēta. Bangkokas amatpersonas devušas rīkojumu zivis izķert un uzkrājušos ūdeni izpumpēt. Pašas ēkas liktenis gan pagaidām vēl ir neskaidrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu