EK vides komisārs: Ūdens resursiem ir potenciāls darba vietu izaugsmei

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ir paredzēts, ka līdz 2050.gadam iedzīvotāju skaits pasaulē varētu palielināties līdz apmēram deviņiem miljardiem iedzīvotāju. Lai arī šis skaitlis ir pozitīvs, tas rada arī problēmas, jo cilvēcei būs nepieciešami apmēram trīs reizes vairāk resursu.

Pasaules iedzīvotāji dabas resursus izmanto avien vairāk, tāpēc tie sāk kļūt ierobežoti un līdz ar paredzēto iedzīvotāju skaita pieaugumu sāk pietrūkt. Eiropas Komisijas vides, jūrlietu un zivsaimniecības komisārs Karmenu Valle ir pārliecināts, ka ir nepieciešams sākt koncentrēties uz resursiem, ko piedāvā jūras un okeāni.

Līdz šim vairāk domāts par ekonomisko attīstību tikai uz sauszemes, tomēr komisārs uzskata, ka ir laiks skatīties plašāk. Ir vairākas valstis, kurās jau šobrīd daļa ekonomikas attīstības ir atkarīga no ūdens, tāpēc šādu praksi vajadzētu ieviest arī Eiropas Savienības valstīs.

«Pasauli klāj apmēram 70% ūdens, turklāt par apmēram 50% no ūdens teritorijām neatbild neviena valsts. Mēs pārāk maz zinām par norisēm okeānu dzelmēs,» medijiem pastāstīja EK vides komisārs.

Valle ir pārliecināts, ka okeāniem un jūrām ir liels potenciāls darba vietu izaugsmei un ekonomiskajai attīstībai.

Okēanu un jūru pārvaldība ir tikai viena no piecām Valles darba prioritātēm. Kopumā pastāv piecas jomas kurām ir augsts izaugsmes potenciāls - piekrastes sektors, okeāna enerģijas sektors, dziļjūru resursi, biotehnoloģijas un akvakultūras.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu