Ko ēd Saeimas deputāti? Cik veselīgas ir viņu maltītes?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Turpinām mūsu izglītojošo rakstu sēriju «Izvēlies veselīgāko no neveselīgā!». Vēlējāmies noskaidrot, ko ēd mūsu tautas kalpi, tāpēc vakar devāmies uz Saeimas kafejnīcu, lai noskaidrotu, cik veselīgas ir viņu maltītes.

Kompleksās pusdienas Saeimā sākot no 2,20 līdz 2,60 eiro

Dažiem šī summa liksies dārga, citiem smieklīgi maza. Bet kopumā Rīgā būs grūti atrast līdzvērtīgu vietu, kur paēst tikpat kvalitatīvi un par šādu naudu.

Lētākais komplekso pusdienu variants: Turku zirņu zupa ar dārzeņiem, pupiņu un dārzeņu sautējums, salāti, maize un dzēriens.

Savukārt kompleksais dārgais variants piedāvā: soļanku, cūkgaļas strogonovu ar sēnēm, piedevām, salātiem, maizi un dzērienu.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Kafejnīcas pārstāve skaidro, ka ēdienkarte (tajā neietilpst kompleksās pusdienas) katru dienu tiek mainīta. Turklāt viņa pati katru dienu dodas uz Rīgas Centrāltirgu pēc produktiem.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Tautas kalpu vēlmēm var izdabāt

Kafejnīca spēj piedāvāt dažādus ēdienus un cenšas pielāgoties deputātu vēlmēm.

«Aizrādījumu no klientiem nav bijis,» atklāj ēstuves darbiniece.

Viņa norāda, ka aptuveni 40% no visiem Saeimas kafejnīcas viesiem ir veģetārieši. Turklāt daudzi tagad ievēro lielo gavēni. Darbiniece arī stāsta, ka deputāti ļoti interesējas, kāds ir ēdienu sastāvs. Viņi vēro, pēta un izzina par ēdienu visu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu