Bērnudārzi varēs piedalīties ekoprogrammā par vidi «Cūkmena detektīvi»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

AS «Latvijas Valsts meži» ir radījusi ekoprogrammu bērniem «Cūkmena detektīvi», kuras laikā bērni tiks izglītoti par tīru mežu nozīmi, informēja uzņēmumā.

Programmas īstenošanas laikā 4 līdz 7 gadus veci pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi kopā ar pedagogiem varēs atklāt dažādus meža noslēpumus un kļūt par Cūkmena detektīviem. Šajā pavasarī programmā iesaistīsies deviņi bērnudārzi, īstenojot pilotprojektu, bet rudenī tajā varēs iesaistīties ikviens bērnudārzs.

Ekoprogrammā ir iekļautas četras tēmas, kur atraktīvā veidā - ar rotaļu, dejas un dziesmas, pasaku, dažādu vizualizāciju, Cūkmena lelles un citu materiālu palīdzību -

bērniem būs jāveic noteikti uzdevumi un jāatklāj labās un sliktās lietas mežā.

Katra tēma veidota, ievērojot principu - redzi, dzirdi, klausies, dari -, vienlaikus paredzot aktīvu bērnu iesaisti un līdzdarbošanos rotaļnodarbībās. Bērniem būs iespēja spēlēt Cūkmena cirku, izdejot īpašu deju Cūkmena dziesmas pavadībā, apgūt Cūkmena alfabētu, kā arī audzēt pašiem savus kokus.

Lai gan līdz šim par tīru mežu nepieciešamību vairāk izglītoti skolēni un pieaugušie, uzņēmums uzskata, ka

izpratne par tīru mežu nozīmi un atbildība par vidi ir jāmāca jau no mazotnes.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu