Attīri savu organismu veselīgai pavasara sagaidīšanai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Organisma attīrīšana ir efektīvs veids, kā uzlabot vielmaiņu, optimizēt gremošanu un gūt maksimālu enerģijas lādiņu, vienlaikus zaudējot arī svaru. Vairāk par to, kāpēc organisma attīrīšana ir labvēlīga un kā to veikt droši un efektīvi, stāsta «BENU Aptiekas» farmaceits Vitālijs Mitrohins.

Organisma attīrīšana labvēlīgi ietekmē jebkura cilvēka organismu, taču tādas pazīmes kā nespēks, izsitumi, liekais svars, nepareiza vēdera izeja un pietūkuši locekļi būtu trauksmes signāls, ka organismam nepieciešama attīrīšana jeb detoksikācija, kas ir dabiska organisma atbrīvošana no kaitīgajām vielām un sārņiem. Turklāt jāņem vērā, ka organismā ik dienas uzkrājas kaitīgi toksīni, kurus tas pats par sevi nespēj izvadīt, kā rezultātā organisms novājinās. Šādā vārīgā stāvoklī toksīnu darbība kļūst vēl intensīvāka - tie var iekļūt tauku šūnās un smadzeņu audos, novājinot imūnsistēmu, veicinot audzēju rašanos, hormonālus un reproduktīvus traucējumus, kā arī citas nopietnas veselības problēmas.

Organisma attīrīšana palīdz atbrīvoties no smagajiem metāliem, šlakvielām, konservantiem un dažādiem rūpnieciskiem toksīniem, kuri organismā uzkrājas no neveselīga uztura, mazkustīga dzīvesveida, kā arī gaisa piesārņojuma. Kā uzsver «BENU Aptieka» farmaceits Vitālijs Mitrohins, pavasaris organisma attīrīšanai ir īpaši piemērots laiks, jo palīdz attīrīties no ziemas un sagatavot organismu pavasara režīmam. Organisma attīrīšana ir ļoti ieteicams posms ikvienam, kas vēlas nomest svaru, turklāt pavasarī pieejami aizvien vairāk svaigu produktu, kas šo uzdevumu tikai atvieglo.

Kā sākt organisma attīrīšanu?

Organisma attīrīšanas laikā, īpaši pirmajā periodā, sārņu izvadīšana notiek sevišķi aktīvi, tāpēc noteikti būtu jābūt pieejamām labierīcībām. Tāpat organisma attīrīšanas sākumposmā, organismam intensīvi izvadot nevēlamās vielas, iespējama pastiprināta svīšana. Nereti attīrīšanas kūres sākumposmā pasliktinās arī garastāvoklis, un parādās nervozitāte. Tāpēc pirms organisma attīrīšanas sākšanas BENU aptieku farmaceits iesaka pārdomāt turpmāko nedēļu noslogojumu. Attīrīšanas laikā nebūtu vēlams papildu stress un slodze.

Cilvēkiem ar pazeminātu svaru, kuri plāno īstenot organisma attīrīšanu, būtu jāpadomā par to, vai zarnu trakta pastiprinātas darbības rezultātā netiks zaudēts vēl vairāk svara. Tāpat intensīva organisma attīrīšana nav vēlama nepilngadīgiem bērniem un jauniešiem, kuru organisms vēl tikai attīstās. Turpretī vecāka gadagājuma cilvēkiem būtu objektīvi jāizvērtē sava pašsajūta un kopējais veselības stāvoklis. Grūtniecēm un barojošām māmiņām organisma attīrīšana ir aizliegta.

Farmaceits Vitālijs Mitrohins skaidro, ka organisma attīrīšanai būtu jāvelta vismaz divas nedēļas. Taču vislabākais efekts var tikt sasniegts ilgākā laikā - līdz diviem mēnešiem. Organisma attīrīšanas laikā ar sabalansēta uztura palīdzību no organisma iespējams izvadīt kaitīgo vielu radītos sāļus un sārņus, attīrīt zarnas; tas mazinās, piemēram, vēdera pūšanos un normalizēs vēdera izeju, kas savukārt ļaus labāk uzsūkt minerālvielas un olbaltumvielas.

Foto: PantherMedia/ScanPix

Aknu attīrīšana ne tikai uzlabos gremošanu, bet arī ļaus justies enerģiskākiem un izskatīties veselīgākiem. Turpretī nieru attīrīšana ļoti labvēlīgi ietekmēs asinsspiedienu. Organisma attīrīšanas laikā atindējas arī asinsvadi, limfa un šūnas, kas samazina sirdslēkmju un vēnu varikozes rašanās risku.

Organisma attīrīšanas pamatprincipi

  • Kā paskaidro farmaceits, būtiskākais elements organisma attīrīšanas procesā ir sabalansēta ēdienkarte un pietiekams šķidruma daudzums. Ēdienkarte jāveido atbilstoši veselīga uztura piramīdai, izslēdzot treknus ēdienus. Tāpat ievērojami jāsamazina miltu izstrādājumu patēriņš. Nevēlami ir arī produkti, kas satur daudz cietes, piemēram, kartupeļi. Organisma attīrīšanas laikā būtu jāpārtrauc (vai jāsamazina līdz minimumam) arī sāls lietošana. Turpretī vēlami ir visu veidu augļi un dārzeņi, kā arī pilngraudu produkti, kas nodrošinās organismu ar šķiedrvielām. Papildu vitamīnus organisma attīrīšanas laikā nav nepieciešams uzņemt. Taču, ņemot vērā, ka organisma attīrīšanas laikā no organisma var tikt izvadītas arī derīgās vielas, pēc procesa noslēgšanas ieteicams lietot kompleksos vitamīnus.
  • Organisma attīrīšanas laikā ir ļoti būtiski dzert daudz šķidruma - vismaz divus litrus dienā. Tas palīdzēs paātrināt sārņu izvadīšanu no organisma. Ūdeni vēlams dzert siltu, tam var pievienot arī citronu, jo šāda kombinācija ļoti labvēlīgi ietekmē metabolismu jeb vielmaiņu.
  • Ļoti labu efektu organisma attīrīšanas laikā sniedz arī bērzu sulas. To bioloģiski aktīvās īpašības baro šūnas ar organiskajām skābēm, kā arī kalpo kā efektīvs organisma skalošanas palīglīdzeklis.
  • Kafijas mīļotājiem, attīrot organismu, būtu ne tikai jācenšas samazināt kafijas patēriņš, bet pēc katras kafijas tases jāatceras izdzert glāzi ūdens. Farmaceits stāsta, ka aptiekās organisma attīrīšanai pieejams arī plašs dabisko tēju maisījumu klāsts, kā arī augu ekstrakti un šķiedrvielas saturoši uztura bagātinātāji. To sastāvā iekļauti dabas augi, kuriem piemīt urīndzenošas, kā arī organisma attīrīšanu veicinošas īpašības. Tomēr farmaceits piebilst, ka, dzerot pietiekamu daudzumu šķidruma, īpašas tējas nav nepieciešamas.
  • Papildus veselīgam uzturam organisma attīrīšanu var veicināt arī pirts apmeklējums, kas palīdzēs atvērt poras, līdz ar to paātrinot kaitīgo vielu izvadīšanu. Tāpat pozitīvu efektu radīs ārstnieciskās masāžas un vannas, piemēram, vanna ar jūras sāli.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu