Linda Krūmiņa: ēdienam ir jāgaršo labi bez nātrija glutamāta

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Sākot jaunu izglītojošu rakstu sēriju «Izvēlies veselīgāko no neveselīgā!», aicinājām vairākus sabiedrībā pazīstamus cilvēkus pabeigt deviņus teikumus par veselīga dzīvesveida tēmu! Laiks LTV raidījuma «Rīta Panorāma» vadītājai Lindai krūmiņai.

Es cenšos ēst veselīgi, jo... man patīk labi justies, bet,

ja saēdas dažādus draņķīšus, organismam ir grūti un uz labu pašsajūtu necerēt.

Un, protams, es gribu labi izskatīties – bez veselīga ēdiena tas vienkārši nav iespējams.

Mana veselīgā dzīvesveida definīcija ir... dzīvot tā, lai gūtu pēc iespējas vairāk pozitīvu emociju: darīt tādu darbu, kas patīk, nevis nomoka; būt kopā ar foršiem cilvēkiem; izvēlēties pārtiku, kas dara labu organismam; pēc iespējas vairāk kustēties!

A photo posted by Linda Li (@linda_krumina) on

Mana veselīgā dzīvesveida galvenie stūrakmeņi... atbalstu uzskatu, ka cilvēks ir tas, ko viņš ēd, tāpēc maksimāli izvēlos dabisku un nesarežģītu pārtiku. Man ļoti patīk gatavot ēst – tāpēc man mājās vienmēr ir tāds ēdiens, kāds man garšo, kas tapis tādā veidā, kādu uzskatu par veselīgāko un pareizāko.

Dzeru daudz ūdens – tas sakārto organismu: palīdz pareizi notikt vielmaiņas procesiem un ļauj atbrīvoties no sārņiem,

ko uzņemam ikdienā. Lai cilvēks labi justos un būtu vesels, viņam ir jākustas. Neesmu sporta zāles cienītāja, tāpēc ļoti gaidu pavasarīgi siltās dienas. Es nedaudz skrienu, un man ļoti patīk braukt ar velosipēdu. Mana ierastā skriešanas distance ir pieci kilometri veselīgi mundrā tempā. Savukārt uz velosipēda patīk nomīt apmēram 25 līdz 30 kilometrus, mazliet paspiežot sevi, tā,

lai pēc tam vaigi sārti un jūtams kārtīgs endorfīnu pieplūdums.

Un vēl maksimāli daudz cenšos staigāt kājām, jo arī tas ir labs veids, kā izkustēties.

Pieci produkti/augļi/dārzeņi, kuri, manuprāt, ir visveselīgākie... avokado, burkāni, āboli, visi zaļie lapu salāti un piena produkti.

Lai izvairītos no E vielām produktos, es cenšos... lasīt to, kas drukāts maziem burtiem uz iepakojuma. Ne visi E ir slikti – reizēm arī visparastāko citronskābi var apzīmēt ar E, tāpēc ir mazliet jāiedziļinās uzturzinātnē. Tiesa, ja redzu, ka produkta sastāvā ir E621, to neizvēlos. Mana pārliecība ir, ka produktam jāgaršo labi pašam par sevi, nevis pateicoties nātrija glutamāta klātbūtnei.

Nu, pilnīgā ķirsī būs:)

A photo posted by Linda Li (@linda_krumina) on

Kas, manuprāt, ir visneveselīgākie produkti, kuri atrodami lielveikala plauktos... pirmkārt, produkti ar anomāli ilgu derīguma termiņu. Nemaz negribu iedziļināties, kas ar tiem darīts, lai tie gada garumā nesabojātos. Otrkārt, īsti neuzticos veikalos tirgotajām desām, jo

bieži vien tajās ir tik iespaidīgs sastāvdaļu mikslis, ka tīrai gaļai tiek labi ja otrā plāna loma.

Kad man sagribas našķi, kas ir īpaši neveselīgs... tad es to arī apēdu – nevajag sev liegt to, ko gribas. Ja cilvēks pa retam apēd kaut ko īpaši neveselīgu, nekas traks nenotiek, vien jāatceras, ka «pa retam» šajā gadījumā ir atslēgas vārds. Neesmu stingrās pašdisciplīnas atbalstītāja, manuprāt, sevis ierobežošana rada absolūti nevajadzīgu stresu. Es izvēlos baudīt!

Kaut ko pavasarīgu sagribējās...:)

A photo posted by Linda Li (@linda_krumina) on

Kopš ēdu veselīgi, kāds ir mans vislielākais atklājums... var ēst ļoti garšīgi, dažādi un veselīgi, ja nebaidies no nažiem, pannām un katliem. Svarīgākais ir pārvarēt slinkumu un ēstuvē pagatavotas maltītes vai ātri uzsildāmo pusfabrikātu vietā būt gatavam pusstundu vairāk laika pavadīt virtuvē

Mana biežākā ēdiena recepte... Zaļie lapu salāti, avokado, tomāts, paprika, burkāns vai jebkādi citi dārzeņi pēc izvēles, plus olīveļļa, balsamico un citrona sula.

Kaifiņš nenormāls, mazās zivis pa pilnam un pa kādai lielajai ar:)

A photo posted by Linda Li (@linda_krumina) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu