30 Eiropas pilsētas samazinās siltumnīcefekta gāzu izmešus par 40%

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Atsaucoties uz Francijas prezidenta Fransuā Olanda aicinājumu atbalstīt ANO klimata sarunas, 30 Eiropas pilsētas ceturtdien solījušas samazināt siltumnīcefekta gāzu izmešu daudzumu par 40%.

«Jūsu loma (..) ir parādīt (..), ka ir iespējams dzīvot un dzīvot labi lielās pilsētās un saskaņā ar modeli, kas ļauj reaģēt uz globālās sasilšanas radītajām prasībām,» uzrunājot pilsētu līderus, paziņoja Olands.

30 Eiropas pilsētas, tostarp Parīze, Roma un Madride, deklarācijā apsolīja līdz 2030.gadam samazināt siltumnīcefekta gāzu izmešu daudzumu par 40%, kas ir Eiropas Savienība (ES) mērķis, kuru tā gatavojas piedāvāt decembrī gaidāmajā Parīzes ANO klimata konferencē.

Pilsētas plāno sadarboties, lai investētu līdzekļus zaļajās tehnoloģijās un pakalpojumos.

Parīzē gaidāmās konferences mērķis ir noslēgt vienošanos cīņai par globālo klimata izmaiņu apturēšanu.

Olands norādīja, ka laika nav daudz un lielajām Eiropas pilsētām jābūt pionierēm, kad runa ir par standartiem satiksmei, atbalstu uzņēmumiem ar mazu siltumnīcefekta gāzu emisiju un zaļās telpas paplašināšanu.

Parīzes mēra birojs norādīja, ka pilsētas var sadarboties elektrisko un hibrīda automašīnu iepirkšanā, elektrības iegūšanā no atjaunojamiem avotiem, atkritumu pārstrādē un citās jomās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu