10 labākie produkti stipram un skaistam ķermenim

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kā zināms, lai iegūtu labu fizisko formu, nepietiek tikai ar regulārām sportiskajām aktivitātēm, ļoti liela nozīme šajā procesā ir pareizam uzturam. Daudziem svarīga ir vēderprese, tāpēc lietderīgi ir zināt, kuri pārtikas produkti var ātrāk palīdzēt sasniegt mērķi. Par tiem informē «womanitely.com».

10 produkti, kuri patiks tavai vēderpresei, jo neveicinās gāzu rašanos, dos ilgstošu sāta sajūtu un lieliski baros muskuļus un stiprinās organismu!

1. Grieķu jogurts. Pateicoties augstajam proteīna daudzumam jogurta sastāvā, tas ir augstvērtīgs pārtikas produkts. Tas palīdz samazināt ēstgribu un ilgāk uztur sātu.

2. Ogas. Tā kā tajās ir maz cukura un tās ir bagātas ar antioksidantiem, tās ir lieliska uzkoda jebkuram sportistam. Ogas paātrina gremošanu, stabilizē cukura līmeni asinīs, kā arī samazina vēdera uzpūšanos.

3. Olas. Arī olas satur daudz proteīna, kas dabiski palīdz samazināt ķermeņa taukus. Tās satur aminoskābes, kas palīdz būvēt šūnu blokus. Ieteicams tās ēst brokastīs, lai dienas laikā apetīte būtu mazāka.

4. Rieksti. Lai gan riekstos ir daudz tauku, lietojot tos noteiktā daudzumā, piemēram, saujas lielumā, tie var pat palīdzēt zaudēt svaru. Rieksti ir bagātināti ar olbaltumvielām, šķiedrvielām, kas palīdz stabilizēt cukura līmeni asinīs.

5. Zivis. Zivīs esošais proteīns paātrina vielmaiņu un samazina apetīti, turklāt, izvēloties lasi vai tunci, tajos esošās Omega 3 taukskābes palīdzēs sadedzināt taukus un zaudēt svaru.

6. Soja. Sojas pupiņas ir lielisks proteīna, šķiedrvielu un antioksidantu avots. Lielākais labums ir tas, ka sojas lietojums ir ļoti plašs, jo ir daudz sojas produktu veidu.

7. Āboli. Viena no veselīgākajām uzkodām, ko var ēst katru dienu, jo tajos ir maz kaloriju un cukura. Vidēji lielā ābolā ir pieci grami šķiedrvielu, kā arī pektīns, kas ir dabīgs tauku dedzinātājs.

8. Zaļie salāti. Salāti ir bagāti ar vērtīgajām uzturvielām un šķiedrvielām, kas tos padara par vienu no organismam veselīgākajiem produktiem. Salātlapas palīdzēs palielināt enerģijas līmeni un justies labāk.

9. Kvinoja. Puskrūze kvinojas satur 11 g proteīnu un piecus gramus šķiedrvielu. Kvinojā nav glu­tē­na, tās sastā­vā ir daudz ol­bal­tum­vie­lu, ne­pie­sā­ti­nā­to taukskāb­ju, anti­ok­si­dan­tu un da­žā­du vi­ta­mī­nu. Tā ir no­de­rī­ga sva­ra sa­ma­zi­nā­ša­nai, kau­lu, sma­dze­ņu, ādas un asins­va­du ve­se­lī­bai, sa­ma­zi­na asins­spie­die­nu un krūts vē­ža ris­ku, ār­stē di­abē­tu un mig­rē­nu u.c.

10. Avokado. Viens no bagātīgākajiem augļiem, kura saturā ir 15 g proteīna, tas var paildzināt sāta sajūtu. Atliek vien izvēlēties, kam to pievienot – salātiem, biezzupām, saldajiem vai smūtijiem, jo tā garša der jebkur.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu