Pļavniekos labiekārtos degradētu teritoriju 2,4 hektāru platībā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Google Maps

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja šodien atbalstīja 117 306 eiro piešķiršanu no infrastruktūras fonda 2,4 hektāru lielas degradētas teritorijas labiekārtošanai starp Lielvārdes ielu, dzīvojamo māju Ilūkstes ielā 54 k-7 un rekultivējamo izgāztuvi Augusta Deglava ielā.

Minētā teritorija atrodas blakus patlaban sakārtošanas procesā esošajai bijušajai izgāztuvei. Teritorijā pašlaik ir stihiski veidojusies kokaudze, no kuras liela daļa koku ir bīstami. Tāpat ir izmētāti atkritumi, ir neviendabīgs reljefs, tādēļ atsevišķās vietās uzkrājas virszemes ūdeņi.

Īstenojot projektu, tiks savākti atkritumi, izzāģēti bīstamie koki un sakārtots pamežs, līdzināta zeme un izveidots zāliens.

Patlaban jau tiek veikta bijušās izgāztuves rekultivācija Deglava ielā, kas pilsētniekiem dos aptuveni 20 hektārus lielu jaunu teritoriju atpūtai brīvā dabā, skaidroja komitejas priekšsēdētājs Maksims Tolstojs (SC), norādot uz arī blakus esošās teritorijas sakārtošanas nepieciešamību.

Teritoriju plānots sakārtot līdz šā gada 30.septembrim.

Kā ziņots, bijušajā atkritumu izgāztuvē Augusta Deglava ielā pašlaik tiek veikti rekultivācijas darbi, kurus plānots pabeigt šā gada septembrī.

Pašlaik objektā notiek atkritumu norakšana un pārvietošana, veidojot atkritumu kalnu, kurš pašlaik ir uzbērts jau 60 līdz 70% augstumā no plānotā. Kopumā plānots pārvietot vairāk nekā 900 000 kubikmetru atkritumu. Ir arī uzsākti darbi gruntsūdeņu atsūknēšanas un attīrīšanas sistēmas ierīkošanai.

Plānots, ka pēc kalna izveides tas tiks pārklāts ar pretfiltrācijas māla slāni 50 centimetru biezumā un auglīgās grunts slāni 20 centimetru biezumā, kā arī apsēts ar zāli. No atkritumiem atbrīvotajā teritorijā auglīgās grunts slānis tiks izveidots 15 centimetru biezumā un arī apzaļumots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu