Līdz šim oficiāli apstiprinātas vairāk nekā 200 talkošanas vietu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Pašlaik «Lielās Talkas» mājas lapā atzīmētas 655 piesārņotās vietas, no tām jau 204 ir oficiāli saskaņotas ar pašvaldību un apstiprinātas kā talkošanas vietas, informēja «Lielās Talkas» mediju koordinatore Madara Laicāne

Tikai oficiālajās talkošanas vietās piegādās maisus, kuri šogad būs zilā krāsā.

Visaktīvāk talkošanas vietas piesaka Vidzeme un Zemgale, bet Rīgā šobrīd apstiprinātas 38 talkošanas vietas.

Pirmā piereģistrētā un apstiprinātā talkas vieta šogad bija Gulbenes pilsētā, kur paredzēts atbrīvot no atkritumiem dzīvojamai mājai piesaistīto teritoriju, salasīt stiklus un pudeles, izgriezt krūmus un veikt kūlas nogrābšanu.

Daudzviet talkas pieteiktas vietās, kur katru gadu notiek sakopšana un labiekārtošana, taču ir arī jaunas vietas, kas «Lielās Talkas» ietvaros tiks sakoptas pirmo reizi. Viena no tām ir Lielie kapi Rīgā, kas atrodas starp Senču ielu, Miera ielu un Klijānu ielu, kur šogad talkos Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Brasas iecirknis sadarbībā ar nodibinājumu «Kultūras darbnīca» - «Hospitāļu ielas...». Plānots, ka tiks grābtas lapas, novākti atkritumi un nokaltušie zari, savākti akmeņi, kas atlūzuši ko pieminekļiem, un salaboti soliņi.

«Lielā Talka» šogad norisināsies 25.aprīlī visā Latvijā vienlaicīgi no plkst.9 līdz 15.

Šīs akcijas mērķis ir sakopt Latviju, lai līdz tās simtgadei tā būtu tīrākā un sakoptākā valsts pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu