Aktīvi norisinās oficiālo talkošanas vietu apstiprināšana

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šobrīd «Lielās Talkas» mājas lapā atzīmētas jau 655 piesārņotās vietas, kuras Latvijas iedzīvotāji ir novērojuši savās ikdienas gaitās, no tām jau 204 ir oficiāli saskaņotas ar pašvaldību un apstiprinātas kā talkošanas vietas. Tikai šajās oficiālajās talkošanas vietās pašvaldību koordinatori piegādās «Lielās Talkas» maisus, kuri šogad būs zilā krāsā.

«Šobrīd turpinās talkošanas vietu saskaņošana ar vietējiem koordinatoriem, bet jau pašlaik var redzēt, ka visaktīvākie reģioni ir Vidzeme un Zemgale. Rīgā šobrīd apstiprinātas 38 talkošanas vietas un visaktīvākā to pieteikšanā ir Pārdaugava, kurā daudz tiek pieteiktas tās vietas, kas ir bijušas piedrazotas arī citus gadus, bet kuras nav izdevies sakopt, vai pat ļaunāk – kur ir sakopts, bet cilvēki atkal gada laikā ir izgāzuši tur savus atkritumus. Diemžēl ir cilvēki, kuri ar vislielāko necieņu izturas pret savu valsti, tās dabu un līdzcilvēkiem un kuriem acīmredzami viss ir vienalga, jo viņi piemēslo mūsu skaisto zemi. Tieši šos cilvēkus šogad aicinām mainīties un sekot Raiņa vārdiem «Pastāvēs, kas pārvērtīsies»,» uzsver kustības «Lielā Talka» vadītāja Vita Jaunzeme.

Pirmā piereģistrētā un apstiprinātā talkas vieta šogad ir Gulbenes pilsētā, kur paredzēts atbrīvot no atkritumiem dzīvojamai mājai piesaistīto teritoriju, salasīt sasistos stiklus un stikla pudeles, izgriezt krūmus un veikt pērnā gada pāraugušās zāles nogrābšanu. Daudzviet talkas pieteiktas vietās, kur katru gadu notiek sakopšanas un labiekārtošanas darbi, taču ir arī jaunas vietas, kas «Lielās Talkas» ietvaros tiks sakoptas pirmo reizi. Viena no tām ir Lielie kapi Rīgā, kas atrodas starp Senču ielu, Miera ielu un Klijānu ielu, kur šogad talkos Valsts Policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Brasas iecirknis sadarbībā ar Nodibinājumu «Kultūras darbnīca» - «Hospitāļu ielas….». Plānots, ka tiks grābtas lapas, novākti atkritumi un nokritušie zari, savākti akmeņi, kas atlūzuši ko pieminekļiem, un salaboti soliņi.

Jau ziņots, ka «Lielā Talka» šogad norisināsies 25.aprīlī visā Latvijā vienlaicīgi no 9:00 līdz 15:00. Visi talcinieki tiek aicināti parūpēties par strādāšanai atbilstošu apģērbu un apņēmības pilnu garastāvokli sakopt Latviju, lai līdz tās simtgadei tā būtu tīrākā un sakoptākā valsts pasaulē. Tāpat šogad visi Latvijas iedzīvotāji tiek aicināti vienoties atbalstā iniciatīvai «Zaļais referendums», kuras ietvaros ikviens, ieejot mājas lapaswww.talkas.lvsadaļā «Zaļais referendums», var apliecināt savu gribu Latviju veidot kā «zaļu», veselīgu un ekoloģisku valsti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu