Nē, tā nav omes austā seģene... Ziedu kultūra Nīderlandē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nīderlandes vārds ne velti ir zināms katram ziedu mīļotājam - ziedu audzēšanas kultūra šajā valstī ir augstā līmenī, un arī industriāla apmēra ziedu audzēšanā šai valstij ir maz konkurentu.

Aģentūras «Reuters» fotogrāfi šonedēļ iemūžinājuši strauji atnākušo pavasari Nīderlandē. Lūkojoties uz dažu labu no augšas fotografētu bildi, varētu rasties iespaids, ka lūkojies uz kādu meistarīgas latviešu tantes austu segu.

Foto: AP/Scanpix

Vienas no izplatītākajām Nīderlandes eksporta precēm ir tulpes. Piemēram Keukenhofas parkā, kurš tiek dēvēts arī par «Eiropas dārzu», ik gadu tiek iedēstīts ap 800 dažādu tulpju veidiem.

Un šis tulpju dārzs ir viens no lielākajiem pasaulē.
Foto: Reuters/Scanpix

Nīderlandieši ar savu kā ziedu karaļvalsts statusu ļoti lepojas. Ar īpašu nepacietību ik gadu tiek gaidīti pavasara mēneši, kad parki un skvēri ir cilvēku pilni. Dārznieki Nīderlandes pilsētās bieži sacenšas meistarībā, no ziediem apstādījumos veidojot iespaidīgus ornamentus un attēlus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu