Latvijas dzelzceļš Lielajā talkā dosies palīgā pensionāriem un bērnu slimnīcai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Iedvesmojoties no šā gada Lielās talkas vadmotīva «Pastāvēs, kas pārvērtīsies», Latvijas dzelzceļa darbinieki šogad ne tikai sakops dzelzceļa teritorijas, bet arī dosies palīgā pensionāriem  uzkopt viņu piemājas teritorijas, kā arī talkos Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas teritorijās.

Dzelzceļnieki jau tradicionāli pēdējos 15 gadus dienu pirms Lielās talkas visā Latvijā pulcējas uz kopīgu talkošanu, kuras laikā tīra dzelzceļam piegulošās teritorijas. Šogad nolemts paplašināt talkošanas tradīcijas un palīdzēt uzkopšanas darbos arī citiem.

Latvijas reģionos – Daugavpilī, Ventspilī, Tukumā un Valmierā – LDz darbinieki dosies pie bijušajiem dzelzceļniekiem, kuri šobrīd ir pensijā, lai palīdzētu uzkopt viņu piemājas teritorijas un veiktu praktiskus darbus – sakrautu malku, nomazgātu logus u.c.

«Uzsākot šo jauno tradīciju, LDz aicina arī citus uzņēmumus un sabiedrību padomāt par saviem bijušajiem kolēģiem un draugiem, kuri ir cienījamā vecumā, un doties viņiem palīgā,» aicina Latvijas dzelzceļa prezidents Uģis Magonis.

Vita Jaunzeme, Lielās Talka vadītāja: «Vārds talka ir sinonīms vārdiem nākt palīgā. Mēs ejam palīgā, kad kādam tas ir nepieciešams un vajadzīgs. Vienalga vai tā ir valsts, vai konkrēts cilvēks. Svarīgi ir atcerēties, ka ir brīži cilvēku dzīvēs, kad bez šādas palīdzības nav iespējams iztikt. Aicinu ikvienu Latvijas iedzīvotāju vismaz vienu dienu gadā noziedot saviem līdzcilvēkam vai valstij kopumā.»

Daļa LDz darbinieku dosies arī uz uzņēmuma ilggadēji atbalstītās organizācijas «Bērnu slimnīcas fonds» talkošanas vietu - Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Torņkalna novietnes Vecāku mājas pavasara ģenerāltīrīšanu. Paredzēts, ka talkas laikā tiks veikta logu mazgāšana 138 kvadrātmetru platībā, uzkopti sanitārie mezgli un citas telpas, kā arī iztīrītas noteknes. Savukārt, BKUS Gaiļezera novietnē uzkopšanas darbi jau tika uzsākti pagājušajā nedēļā ar veco un nokaltušo koku un krūmu izzāģēšanu un teritorijā esošo bērniem nedrošo spēļu laukumu objektu demontāžu. Talkošanas dienā dzelzceļnieki uzkops novietnes āra teritoriju un nomainīs smiltis bērnu smilškastēs.

Pagājušajā gadā talkošanas laikā Rīgas reģionā vien tika sakoptas 25 dzelzceļa un tam piegulošās teritorijas 36 hektāru platībā. Atkritumu savākšanai un izvešanai bija iesaistītas 11 kravas automašīnu vienības.

LDz pavasara talkas rīko jau vairāk kā 15 gadus un tajās brīvprātīgi, no tiešo pienākumu pildīšanas brīvajā laikā ik gadu piedalās aptuveni 500 darbinieku.

Sakopsim Latviju un pasauli kopā!

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu