Zilo karogu šogad saņems visas 19 pieteiktās peldvietas un jahtu ostas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Starptautiskā Zilā karoga žūrija šogad sertifikātu nolēmusi piešķirt visām 19 no Latvijas pieteiktajām peldvietām un jahtu ostām, informēja Vides izglītības fondā.

Zilā karoga sertifikātu šogad saņems Ventspils pilsētas peldvieta, Daugavpils Lielā stropu ezera peldvieta, Daugavpils peldvieta «Stropu vilnis», Vakarbuļļu peldvieta Rīgā, Abragciema peldvieta, Mārtiņsalas peldvieta Kuldīgā, Radžu peldvieta Jēkabpilī, pludmale pie Liepājas stadiona un dienvidrietumu pludmale Liepājā. Sertifikātam bija pieteiktas arī vairākas Jūrmalas peldvietas - «Jaunķemeri», «Dzintari», «Bulduri», «Majori» un «Dubulti». Tāpat uz sertifikāta saņemšanu pretendē Saulkrastu centra peldvieta un Limbažu Lielezera peldvieta.

No jahtu ostām Zilo karogu saņems Liepājas jahtu centrs, «Marina» osta Pāvilostā un Kuivižu Kapteiņu osta.

Nacionālos peldvietu sertifikātus saņems Rumbulas peldvieta Rīgā un Beberliņu pludmale Liepājā.

Karogu pacelšanas ceremonija notiks 15.maijā, kad oficiāli tiks atklāta arī jaunā peldsezona.

Pagājušajā gadā Zilā karoga sertifikātu saņēma 12 peldvietas un trīs jahtu ostas. Ar Zilo karogu ir apbalvoti vairāk nekā 4000 pludmaļu un jahtu ostu 48 valstīs visā pasaulē.

Zilais karogs ir populārākais tūrisma ekosertifikāts. Saņemot to, peldvietu apsaimniekotāji apņemas ievērot prasības vides kvalitātes uzturēšanai, bioloģiskās daudzveidības aizsargāšanai, kā arī apņemas īstenot plašākas vides informācijas un vides izglītības iniciatīvas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu