Japānas ķiršu ziedēšana Viļņā izraisa automašīnu sastrēgumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Viļņā visu šo nedēļu turpinās Japānas ķiršu - sakuru - ziedēšana, kas šopavasar pārņēmusi cilvēku prātus tik lielā mērā, ka pat radījusi problēmas autobraucējiem.

Simtiem galvaspilsētas iedzīvotāju un ciemiņu steidz papriecāties par krāšņo skatu Nēres upes labajā krastā, pie Viļņas Baltā tilta, un gandrīz visi vēlas arī nofotografēties uz ziedošo sakuru fona. Tas izraisījis sastrēgumus tuvējā Upes ielā, kur ir atļauts novietot auto, bet brīvas telpas nav daudz, tādēļ mašīnu straume gandrīz nevirzās uz priekšu.

Portāla «Lrytas.lt» autorubrika šajā sakarā iesaka skaistuma mīļotājiem būt saprotošiem un bruņoties ar pacietību, bet tiem, kurus sakuras neinteresē, pagaidām labāk izvēlēties citu maršrutu.

Mediji un sociālie tīkli šajās dienās ņirbēt ņirb no rožaino zaru ainām. Pret sakurām nav spējusi palikt vienaldzīga arī prezidente Daļa Grībauskaite - piektdien viņa nofotografējusies pie ziedoša Japānas ķiršu kociņa prezidenta pils dārzā un ievietojusi šo fotogrāfiju savā «Facebook» profilā.

Sakuru dārzs Nēres krastā tika iestādīts 2001.gada rudenī, godinot japāņu diplomāta Čiunes Sugiharas un viņa darbu piemiņu. Sugihara, kas reizēm tiek dēvēts par Japānas Oskaru Šindleru, Otrā pasaules kara laikā pārstāvēja savu valsti Kauņā un, riskēdams ne vien ar savu karjeru, bet arī ar dzīvību, izglāba vairāk nekā sešus tūkstošus ebreju, izdodams viņiem Japānas vīzas un tā pavērdams iespēju izbēgt no holokausta un caur toreizējās Padomju Savienības teritoriju nokļūt Japānā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu