Lielajā Talkā piedalījušies 175 tūkstoši cilvēku

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šogad Lielās Talkas aktivitātēs piedalījušies aptuveni 175 tūkstoši iedzīvotāju, turklāt aptuveni 40% oficiālo talkas vietu notikusi ne vien atkritumu vākšana, bet arī vides labiekārtošana, TVNET informēja Lielās Talkas mediju koordinatore Madara Laicāne.

Šajā nedēļas nogalē Latvija nebija vienīgā valsts, kuras iedzīvotāji devās sakopt apkārtējo vidi, – talkas norisinājušās arī Lietuvā, Ukrainā, Grieķijā un Kiprā.

Vislielākais talcinieku skaits bijis Ukrainā, kur kopumā talkā piedalījušies 400 tūkstoši iedzīvotāju,

tajā skaitā talkā aktīvi piedalījusies arī Ukrainas prezidenta sieva. Savukārt kaimiņos – Lietuvā – aizvadītajā sestdienā čakli savas valsts labā strādājuši 250 tūkstoši iedzīvotāju, bet Kipra ziņo par 9500 talkas dalībniekiem. Vēl nedēļu iepriekš Čehija savā talkā pulcēja 30 tūkstošus cilvēku.

Vita Jaunzeme, Lielās Talkas vadītāja, saka: «Paldies visiem brīnišķīgajiem Latvijas iedzīvotājiem, kas sestdien pielika roku, lai šā gada Lielā Talka veiksmīgi izdotos. Ceru, ka mēs turpināsim talkot arī ikdienā – gan apziņā, gan tikumos un paradumos. Aicinu nākamajā gadā atrast sevī sacensības garu un censties pārspēt Lietuvu aktivitātes ziņā vai vēl labāk – tiekties uz Ukrainas šogad uzstādīto mērķi. Jo vairāk cilvēku iesaistīsies, jo reālāk būs sasniegt mūsu nosprausto mērķi – Latviju tās simtgadē padarīt par tīrāko un zaļāko valsti pasaulē!»

Lai arī Lielā Talka šogad ir noslēgusies, ikviens, kas ir pamanījis kādu piesārņotu vietu, tiek aicināts to atzīmēt mājaslapā www.talkas.lv atrodamajā Piesārņoto vietu kartē. Arī pēc talkas ikviens tiek aicināts domāt par apkārtējo vidi un nemēslot, lai izzustu tādas vietas, kurās atkritumi jāvāc katru gadu no jauna.

Savu atbalstu Latvijas mērķim kļūt par zaļāko valsti iespējams parādīt, arī piedaloties «Zaļajā referendumā». Tā ietvaros ikviens, ieejot mājaslapas www.talkas.lv sadaļā «Zaļais referendums», var apliecināt savu gribu Latviju veidot kā «zaļu», veselīgu un ekoloģisku valsti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu