Šogad Lielajā talkā savāktas 1943 tonnas atkritumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aprīļa nogalē notikušajā Lielajā talkā oficiālajās talkas vietās iedzīvotāji kopā savākuši 1943,62 tonnas atkritumu, informēja kustībā «Lielā talka».

Līdere savākto atkritumu ziņā bijusi Rīga un tās apkārtne, kur savāktas vairāk nekā 688 tonnas atkritumu. Talkas laikā savāktie atkritumi jau ir nogādāti poligonos.

Arī šogad, tāpat kā citus gadus, talcinieki uzgājuši interesantus atkritumus, piemēram, personu apliecinošus dokumentus, vēsturiskus darba rīkus, kara laika ķiveri un lielgabala lodi. Dabā atrasts gan paklājs, gan govs galvaskauss, izlietne, policijas lente, daudz riepu, kā arī televizori.

Jau ziņots, ka šogad Lielās talkas aktivitātēs piedalījušies aptuveni 175 000 iedzīvotāju. Pagājušajā gadā kopējais talcinieku skaits bija ap 160 000 cilvēku.

Talkas organizatori lēš, ka aptuveni 40% oficiālo talkas vietu notikusi ne vien atkritumu savākšana, bet arī dažādi apkārtējās vides labiekārtošanas darbi.

Neskatoties uz to, ka Lielā talka jau ir aizvadīta, kustības pārstāvji aicina joprojām mājaslapā «Talkas.lv» ziņot par piesārņotajām vietām, atzīmējot to atrašanās vietas īpašā kartē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu