Merkele un Olands sola «ambiciozu» vienošanos cīņai pret klimata izmaiņām

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas kanclere Angela Merkele un Francijas prezidents Fransuā Olands otrdien solīja darīt visu, kas ir viņu spēkos, lai šogad panāktu «ambiciozu» ANO vienošanos cīņai pret klimata izmaiņām.

Kopīgā paziņojumā pēc neformālām starptautiskām sarunām Berlīnē, kuras sākās pirmdien, divu Eiropas Savienības (ES) lielāko ekonomiku līderi aicināja arī citas valstis piebiedroties globālajiem centieniem samazināt siltumnīcefektu izraisošo gāzu emisiju.

Francija un Vācija ir «cieši apņēmušās uzņemties visas pūles, lai panāktu ambiciozu, visaptverošu un saistošu ANO klimata vienošanos līdz šī gada beigām», uzsvēra Merkele un Olands.

Neformālās sarunas bija daļa no Merkeles iniciatīvas «Pētersbergas Klimata dialogs». Tā tika izveidota 2010.gadā, lai sagatavotos šī gada decembrī Parīzē gaidāmajai ANO konferencei par klimata izmaiņām.

Olands ir izvirzījis ambiciozu mērķi Parīzes sanāksmei - ierobežot globālās temperatūras kāpumu līdz diviem grādiem pēc Celsija attiecībā pret pirmsindustriālo periodu.

«Kā kopīgu vīziju mēs ar visiem ANO partneriem cenšamies panākt pilnīgu atbrīvošanos no ogļskābās gāzes ekonomikā šī gadsimta laikā,» paziņoja Merkele un Olands.

Paziņojums tika publicēts pirms abu līderu uzstāšanās Berlīnes sarunās, kurās piedalījās 35 valstu pārstāvji. Vācija klimata jautājumus izvirzījusi par prioritāti savas G7 prezidentūras laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu