Pie Dienvidu tilta Daugavā kilometru garš naftas produktu plankums

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Rīgā, Daugavā, Dienvidu tilta apkaimē, konstatēts aptuveni kilometru garš un 50 metru plats naftas produktu plankums, zināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

VUGD informē, ka informācija par piesārņojumu Daugavā saņemta otrdien plkst.19.39. Ieradušies notikuma vietā, VUGD darbinieki izvietojuši norobežojošas bonas 45 metru garumā, lai nepieļautu naftas produktu tālāku izplatīšanos. Par radušos situāciju informēts Valsts Vides dienests (VVD), kura speciālisti trešdien plāno apsekot piesārņojuma vietu.

VUGD pieļauj, ka naftas produkti Daugavā varētu būt nokļuvuši intensīvu nokrišņu rezultātā, noskalojot uz ceļa braucamās daļas esošos naftas produktus, kas tālāk pa notekūdeņu caurulēm nokļuva upē. Glābēji pēc lietavām regulāri saņem šāda veida izsaukumus par piesārņojumu ūdenstilpnēs, norāda VUGD.

VVD pārstāve Jūlija Ņikitina aģentūrai BNS pastāstīja, ka dienesta speciālisti apsekojuši piesārņojuma vietu un secinājuši, ka naftas produkti Daugavā nonākuši no lietus ūdens kolektora, kas pieder Rīgas domes (RD) Satiksmes departamentam. VVD uzdevis RD Satiksmes departamentam apsekot kolektoru, lai veiktu nepieciešamos darbus, kas nepieļautu līdzīgs situācijas atkārtošanos.

Ņikitina pauda, ka aplēses liecinot - Daugavā naftas produkti nonākuši nelielā daudzumā - apmēram divu trīs litru apjomā. Paredzēts, ka piesārņojums tiks likvidēts ar VUGD izvietoto bonu palīdzību, kas naftas produktu plankumam neļauj izplesties un to absorbē. Piesārņojuma likvidēšana tādējādi varētu aizņemt no vienas līdz divām dienām, un ir atkarīga no laikapstākļiem un straumes ātruma. VVD pārstāve arī pauda, ka neliels daudzums naftas produktu ūdenstilpēs pēc lietusgāzēm nokļūstot samērā bieži.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD reaģējis uz 43 notikumiem, no kuriem ar ugunsgrēkiem bijuši saistīti 19, bet ar glābšanas darbiem - 23 izsaukumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu