LU Botāniskā dārza Puķu ballē būs aplūkojama miniatūro bonsai kociņu ekspozīcija

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauma Strazdiņa/LUPublicitātes foto

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskā dārza Puķu ballē būs aplūkojama miniatūro bonsai kociņu ekspozīcija, aģentūrai BNS pavēstīja Japānas vēstniecības Latvijā pārstāve Elīze Spridzāne.

Viņa informēja, ka daudzveidīgo bonsai kociņu ekspozīciju veidojuši meistari no Polijas un Latvijas, kuri katru dienu būs sastopami izstādē un atbildēs uz apmeklētāju jautājumiem, kā arī izstādes laikā būs iespēja vērot meistaru vadītas demonstrācijas bonsai kociņu veidošanā un kopšanā.

Ekspozīcija izveidota, sadarbojoties Japānas vēstniecībai, LU Botāniskajam dārzam un «Baltic Bonsai Park».

Bonsai ir mākslas darbi, kas radīti, nelielā traukā veidojot un atdarinot krāšņas dabas ainavas. Atšķirībā no statiskas gleznas vai skulptūras bonsai, ritot gadalaikiem, ļauj sajust pārmaiņas dabā un dzīves ritmu. Bonsai aizsākumi meklējami miniatūro ainavu bonkei mākslā, kuru praktizēja Ķīnā Tanu dinastijas laikā (618-907). Heianas laikmetā (794–1185) šī māksla atceļoja līdz Japānai. Turpmākajos gados bonsai attīstījās un pilnveidojās kā Japānai raksturīga mākslas forma, un mūsdienās pasaulē tā ir novērtēta kā Japānas bonsai kultūra.

LU Botāniskā dārza Puķu balle ir dārza svētki, kas pulcē dārzniekus un selekcionārus, dārzu ierīkotājus un ainavu arhitektus no Latvijas un citām valstīm. Pasākums notiks no 9. līdz 12.jūlijam LU Botāniskajā dārzā Kandavas ielā 2, Rīgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu