Izrādās, ka cukurs vairs nav tikai cukurs! Pievienota arī palmu eļļa!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

Daudz runāts par to, ka veikalu plauktos atrodamie pusfabrikāti satur dažādas neveselīgas sastāvdaļas. Bet izrādās, ka arī no pašu dārzā izaudzētām ogām gatavots ievārījums var saturēt palmu eļļu un konservantu, jo tie pievienoti cukuram.

Iesaka lasīt etiķetes

Uztura speciāliste Lizete Māldere, kura pamanīja cukuram pievienoto palmu eļļu, ieteica TVNET lasītājiem būt vērīgiem un pievērst uzmanību marķējumam pat tādiem pašsaprotami tīriem produktiem kā cukurs.

«Šajā gadījumā mani pārsteidza, ka

manis pašas gatavotais ievārījums nu saturēs gan konservantu kālija sorbātu, gan hidrogenētus palmu taukus.
Foto: No personīgā arhīva

Pievienots arī konservants

Kālija sorbāts ir dabiskas izcelsmes konservants, taču dziļi apšaubu, ka šeit pievienotais konservants patiešām iegūts ir no pīlādžogām.

Tāpat manis pašas vārītais ievārījums tagad saturēs arī pilnībā hidrogenētus palmu taukus.

Tie gan ir 0,1%, taču transtaukskābes cilvēka uzturā nav nepieciešamas un to klātbūtne cukura paciņā ir pārsteidzoša.»

Foto: No personīgā arhīva

Hidrogenēti tauki nav veselīgi

Uztura speciāliste arī atgādināja, ka pilnībā hidrogenēti tauki ir bieds sirds un asinsvadu sistēmai. Tie ietekmē holesterīna maiņu un palielina koronārās sirds slimības risku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu