Valdība ļauj dabas liegumā «Užava» būvēt autostāvvietu un pieeju jūrai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valdība šodien akceptēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ieceri ļaut Dabas aizsardzības pārvaldei dabas liegumā «Užava» atmežot konkrētu teritoriju un ierīkot tur autostāvvietu.

Zemes vienības, kurās paredzēts ierīkot auto stāvlaukumus, atrodas dabas lieguma «Užava» teritorijā un Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes krasta kāpu aizsargjoslā. Atmežošanas laikā nav paredzēta koku ciršana, jo darbi ir plānoti ceļa nodalījuma joslā, kur jānovāc tikai traucējoši zari, bet netiek paredzēta nekāda koku ciršana. Atmežošana auto stāvlaukumu izbūvei nekustamajā īpašumā ir lietderīga, lai aizsargātu mežainas jūrmalas kāpas no cilvēka kaitīgās ietekmes un nodrošinātu brīvu un labiekārtotu piekļuvi Baltijas jūras piekrastei.

Gadījumā, ja netiks realizēta projektā paredzētā atmežošana un auto stāvlaukumu izbūve, var prognozēt situāciju, kad tiks izbraukāta un nobradāta zemsedze, jo pēc pēdējiem datiem un novērojumiem šī vieta kļūst arvien populārāka tūristiem, skaidro ministrija.

Atmežošanu un autostāvvietas izbūvi paredz projekts «Antropogēno slodzi samazinošās un informatīvās struktūras izveide «Natura 2000» teritorijās», kuru finansē Kohēzijas fonds.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu