Piesārņotās pludmales - izaicinājums Rio olimpisko spēļu rīkotājiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Bīstami piesārņotās Gvanabaras pludmales attīrīšana nākamā gada Riodežaneiro olimpisko spēļu burāšanas sacensībām irs organizatoru lielākais izaicinājums, trešdien paziņojis Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs.

«Pirmais, kas jāizdara - jāiztīra pludmale,» sacīja Bahs, vaicāts par lielākajām problēmām pirms Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, kuru atklāšana būs nākamā gada 5. augustā.

Peldoši gruveši, neattīrīti notekūdeņi un bīstamas baktērijas var traucēt šajā pludmalē plānotās sacensības burāšanā. Bahs sacīja, ka jau sākti dažādi pasākumi situācijas uzlabošanā, lai netiktu apdraudēta sportistu drošība un veselība.

Tāpat Bahs norādījis, ka steidzami nepieciešams savlaicīgi sakārtot starptautisko raidorganizāciju centru un pabeigt publiskā transporta kustības plānu.

Bahs, kurš gadu pirms olimpiskajām spēlēm nolēmis Rio apmeklēt airēšanas sacensības, reportieriem sacīja, ka rīkotāji apzinās izaicinājumus un pauda, ka SOK ir pārliecināta par spēļu izdošanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu