Centrāltirgū pārdod pāris vietējās beciņas, bet ogas pārsvarā no Polijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kā jau iepriekš TVNET komanda stāstīja, visgardākās ogas ir pašu lasītās. Tomēr ne vienmēr ir laiks un iespējas pašiem aizbraukt uz mežu, tādēļ devāmies noskaidrot, kādus dārza un meža gardumus šobrīd tirgo Rīgas Centrāltirgū un cik tas viss maksā.

Rīgas Centrāltirgū šobrīd tiek tirgotas mellenes, zemenes, ķirši un upenes. Bet liels bija mūsu pārsteigums, ka

mellenes un ķirši pārsvarā ievesti no Polijas.

Latvijas zemenes gan bija kuplā skaitā atrodamas. Pārdevēji stāsta, ka zemenes šobrīd cilvēki pērk visvairāk, jo tās ir ļoti saldas un izskatās apetelīgāk nekā Polijas mellenes. Tirgū atrodamas arī pēdējās avenes un kazenes.

Rīgas Centrāltirgū arī vairs nav tālu jāmeklē pēc sēnītēm. Piedāvājumā visvairāk gan ir gailenes, bet ir atrodamas arī pāris baravikas.

Mums radās jautājums: kādēļ šogad tirgū tik maz vietējo meža ogu un sēņu? Pārdevēji teic:

«Kāda vasara, tādi augļi un ogas!»

Cenas: mellenes 4,8 eur/kg; meža mellenes no Smiltenes 2,20 eur/litrā; dārza avenes 1,5 eur/kārbiņā; upenes 1,2 eur/kg; ķirši 1,5 eur/kg; saldie ķirši 3 eur/kg; zemenes 3 eur/kg; baravikas 2 eur/kārbiņā; gailenes 5 eur/kg.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu