Augustā atļauts peldēties 55 Veselības inspekcijas uzraudzītajās peldvietās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Augustā atļauts peldēties visās 55 Veselības inspekcijas (VI) uzraudzītajās peldvietās, aģentūra BNS uzzināja VI.

3. un 4. augustā VI veikusi peldūdens kvalitātes laboratoriskās un vizuālās pārbaudes. Iegūtie analīžu rezultāti liecina par to, ka visās 55 peldvietās ņemtie ūdens paraugi atbilst prasībām – tajos nav konstatēts ne mikrobioloģiskais piesārņojums, ne vizuāli novērota zilaļģu klātbūtne.

Vienlaikus VI brīdina, ka atsevišķās Latvijas neoficiālajās peldvietās pastāv lielāks zilaļģu savairošanās risks.

Zilaļģes konstatētas Mazā Baltezera krastā pie Čiekurkrastiem. Zilaļģu savairošanās pazīmes ir novērotas arī Daugavas upes piekrastē Rīgā, neoficiālajās peldēšanās vietās Jāņogu ielā 48 un Taču ielas galā.

VI uzsver, ka nevienā no zilaļģu novērotajām stadijām ūdeni nedrīkst izmantot nekādiem nolūkiem - pat pēc vārīšanas toksīni no tā nepazūd. Zilaļģu savairošanos tādā koncentrācijā, kas varētu apdraudēt peldētāju veselību, lielāka iespējamība ir novērot iekšzemes ūdeņos, it īpaši ezeros un dīķos, kā arī lielo upju līčos, kur nav straumes.

Nākamās plānveida analīzes plānots veikt 31.augustā un 1.septembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu