Bioloģiski audzēto kartupeļu raža šogad būs labāka nekā pērn

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Bioloģiski audzēto kartupeļu raža šogad vietām Latvijā būs labāka nekā pērn, prognozēja Kartupeļu Audzētāju un pārstrādātāju savienības valdes priekšsēdētāja Aiga Kraukle.

Viņa apliecināja, ka kopumā kartupeļu raža šogad Latvijā varētu būt iepriekšējā gada līmenī, savukārt bioloģiski audzētu kartupeļu raža dažviet varētu būt pārsniegt iepriekšējā gada līmenī. «Vismaz [bioloģiskie kartupeļu audzētāji] Latgales pusē lēš, ka viņiem būs labāka raža nekā pērn. Paskatoties uz kartupeļu bumbuļiem, tie jau tagad ir tik lieli, kādi pērn nebija pat ražas vākšanas laikā,» sacīja Kraukle, piebilstot, ka dažādos reģionos bioloģiski audzētu kartupeļu ražas apmērs var atšķirties, tāpēc ražas apmēra pieaugumu nevar attiecināt uz visu Latviju.

Savukārt Kartupeļu Audzētāju un pārstrādātāju savienības valdes priekšsēdētājas vietnieks Ilmārs Immurs norādīja, ka ir grūti izvērtēt, vai kartupeļu raža šogad būs labāka nekā pērn, taču kopējais kartupeļu ražas apmērs nebūs sliktāks kā gadu iepriekš. «Es domāju, ka ražas būs labas, kur mitrums ir pieticis, tur ražas būs labas,» sacīja Immurs.

Kooperatīva «Mūsmāju dārzeņi» vadītāja Edīte Strazdiņa aģentūrai BNS norādīja, ka kartupeļu raža šogad Latvijā kopumā varētu būt labāka nekā pērn. «Es pat pieļauju, ka [kartupeļu] ražas varētu būt augstākas, jo agrākās šķirnes, kas šobrīd ir jau gatavas, ir ļoti, ļoti labas - kartupeļi ir liela izmēra, salīdzinoši vienādi un izauguši. Protams, ražas apmērs ir atkarīgs arī no rudens un tā, kā sekmēsies novākšana,» sacīja Strazdiņa, piebilstot, ka ir svarīgi, lai līdz rudenim paspētu nobriest kartupeļu miza un tādējādi kartupeļus varētu labi uzglabāt.

KAPS mērķis ir apvienot kartupeļu audzētājus un pārstrādātājus, lai koordinētu biedrības biedru savstarpējo darbību kopīgu interešu aizstāvēšanai, veicinātu sadarbību, tirgus attīstību un iekšējā tirgus aizsardzību, kā arī, lai pārstāvētu savu biedru intereses attiecībās ar valsts varas, pārvaldes un citām institūcijām Latvijā un ārzemēs, kuru darbība ietekmē biedrības biedru intereses.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu