Latvijas «roņi» atklās sezonu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas «roņi» jeb ziemas peldētāji 4.oktobrī atklās jauno sezonu, aģentūru BNS informēja «Latvijas ronis» valdes priekšsēdētāja vietnieces Sarma Kočāne.

Jaunā sezona tiks atklāta svētdien plkst.11 pie Bulduru glābšanas stacijas. Roņiem šī ir jubilejas sezona – pagājuši 40 gadi, kopš Latvijā atjaunota organizēta ziemas peldētāju kustība.

Šajā sezonā «roņi» gatavojas pasaules čempionātam, kas no 8. līdz 12.martam notiks Krievijā, Tjumeņā. Ziemas peldēšanas pasaules čempionāti tiek rīkoti ik pēc diviem gadiem.

Latvijas Ziemas peldēšanas čempionāts notiks 20. – 21.februārī, Jūrmalā, Lielupē. Taču jaunās sezonas pirmās ziemas peldētāju sacensības tiks rīkotas jau 7.novembrī Jelgavā, tā būs Jelgavas «roņu» kausa izcīņa – starptautiskas sacensības, kurās ik gadus piedalās ziemas peldētāji gan no Latvijas, gan arī no Igaunijas, Somijas, Krievijas, Lielbritānijas, Vācijas un citām valstīm.

Kočāne norāda, ka vienlaikus sezonas atklāšanas prieku fakts, ka nesen mūžībā aizgājis «roņu» kustības pamatlicējs, ziemas peldētājs un ziemas peldētāju iedvesmotājs Evalds Liepiņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu