Buļļupē aiztur maluzvejnieku ar motorlaivu un tīkliem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Valsts policijas darbinieki pirms divām dienām Buļļupē aizturējuši maluzvejnieku ar motorlaivu un tīkliem, TVNET informēja policijā.

Maluzvejnieku izdevies notvert, izmantojot jauno tehnisko nodrošinājumu, kurš iegūts, realizējot projektu par Zivju fonda piešķirto finansējumu zivju resursu aizsardzības pasākumiem.

Valsts policijas Licencēšanas un atļauju sistēmas biroja Nelikumīgu medību un zvejas apkarošanas vienības darbinieki, veicot zvejas noteikumu ievērošanas kontroli, pagājušajā svētdienā īsi pēc plkst.20 Buļļupē pamanīja kādu 1966.gadā dzimušu vīrieti, kurš neatļauti upē ievietoja zvejas tīklu 50 metru garumā. Aizturēšanas laikā likumsargi vīrieša motorlaivā atrada vēl vienu tikpat garu tīklu, kuru aizturētais vēl nebija paspējis ielaist ūdenī.

Par šādu nodarījumu Administratīvo pārkāpumu kodekss pārkāpējam paredz naudas sodu 280 – 700 eiro, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus un pārkāpuma priekšmetus. Tādēļ

pārkāpuma vietā zvejas rīks un motorlaiva tika atsavināti.

Nelikumīgu medību un zvejas apkarošanas vienības darbinieki atzīst, ka jaunais tehniskais nodrošinājums ir būtisks palīgs darbā, jo ar tā palīdzību iespējams savlaicīgāk atklāt un novērst likumpārkāpumus, tādējādi nepieļaujot kaitējumu zivju resursiem.

Policija atgādina, ka, sākoties lašveidīgo sugu zivju nārstam, sākti pastiprināti šo sugu zivju aizsardzības pasākumi, kuru laikā likumsargi pastiprināti kontrolēs ūdenstilpes. Nozīmīgs ir arī sabiedrības atbalsts dabas resursu aizsardzībā, tādēļ Nelikumīgu medību un zvejas apkarošanas vienība

aicina ikvienu ziņot, ja rodas aizdomas, ka personas nodarbojas ar nelikumīgām medībām vai zveju,

zvanot pa tālruni 27895495 vai rakstot uz e-pastu nmzag@vp.gov.lv , vai ziņojot Valsts policijai pa tālruni 110.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu