Palīdzēsim atrast cūku, kas regulāri piemēslo Vecpalsas upīti!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook.com/Jānis Pērle

Palīdzēsim atrast personas, kas jau vairāku gadu garumā regulāri piemēslo Vecpalsas upīti! Ar šādu lūgumu pie saviem draugiem, paziņām un visiem tīras vides cienītājiem sociālajā tīmeklī «Facebook» vērsies vides inspektors Jānis Pērle.

«Lieta šāda: jau piecus gadus, īpaši vasaras sezonā, regulāri no Vecpalsas upes vācu tur iemestus atkritumu maisus. Upes posms atrodas īpaši aizsargājamā dabas teritorijā aizsargājamo ainavu apvidū «Ziemeļgauja», Apes novada teritorijā. Kopā pa šiem gadiem būs savākušies jau kādi 40 atkritumu maisi, kurus esmu aiztransportējis uz tiem piemērotu vietu - atkritumu konteineru, nereti arī uz savu privāto,» skaidro Pērle.

Atkritumu maisu aizvākšana no Vecpalsas upītes
Atkritumu maisu aizvākšana no Vecpalsas upītes Foto: Facebook.com/Jānis Pērle

Viņš norāda - nav īpaši patīkams skats, kad upē, kur nule jau uz nārstu vajadzētu ierasties lašiem, priekšā stāv atkritumu maisi. Patīkami nav arī rakāties pa šiem atkritumiem, lai mēģinātu uziet kādu kases čeku vai kādu informatīvu atsauci uz piesārņotāja personību. Līdz šim identificēt cūkotāju nav izdevies, taču ir izveidojies dabai nedraudzīgās personas dzīves apstākļu, paradumu un uztura raksturojums, kas varētu palīdzēt sivēnasti notvert:

- persona diezgan bieži balina matus («Prestige» tonis 207), visticamāk, ka sieviete;

- persona smēķē «Camel» cigaretes, agrāk smēķēja arī kontrabandas cigaretes;

- personai ir kaķi, iespējams, ka pat diezgan daudzi, par kuriem ļoti rūpējas ar «Whiskas» barību - gaļu želejā, kā arī sauso barību.

- persona agrāk regulāri lietoja alkoholu, bet pēdējos divus gadus nav novērojumu;

- persona vismaz reizi nedēļā sevi palutina ar ulmaņlaiku vai Bauskas kvasu;

- personai patīk uzcienāties ar Ādažu čipsiem, kā arī grauzt saulespuķu sēklas;

- personai ir transportlīdzeklis - kājām atkritumus izmest nedodas;

- persona dodas iepirkties uz Smilteni vai Gulbeni;

- persona galvenokārt apmeklē «Maxima» veikalus, bet iepērkas arī veikalos «Top», «Maks» un «Lats»;

- persona rūpējas arī par savu veselību (šeit ceru, ka draugi farmaceiti un dakterīši varētu palīdzēt, jo es ar medikamentiem esmu uz jūs)... Persona lieto - Nebilet, Mesar plus, Mildronātu, Allopurinol, Allochol, Trifas, Imdur - vai kādām no šīm nepieciešama recepte?

- visticamāk, ka persona/-as ir no Apes novada Virešu pagasta.

Atkritumu maisi Vecpalsas upītē
Atkritumu maisi Vecpalsas upītē Foto: Facebook.com/Jānis Pērle

Atkritumi tiek iemesti Vecpalsas upē no tilta Palšos.

«Ja esi ko manījis vai ir aizdomas par kādu, tad dod ziņu, kā arī priecāšos, ja dalīsies šai ziņā ar citiem novadniekiem!» aicina vides draugs. Informāciju viņam var nodot gan sociālajā tīmeklī «Facebook», gan rakstot uz epastu janis.perle@daba.gov.lv vai zvanot uz tālruni 26222682.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu