Vējonis aicina iedzīvotājus atbildīgāk izturēties pret Latvijas vidi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Talka, papildinot to ar atbildīgāku attieksmi pret Latvijas vidi, ir arī nākotnē veicināma tradīcija, tā, tiekoties ar «Lielās talkas» organizatoriem, sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Vējonis skaidroja, ka talkošana būtiski ietekmē to, kā redzam un izjūtam savu dzīvesvietu, turklāt cilvēks, kurš pats ir tīrījis vai sakopis kādu vietu, to centīsies arī turpmāk saglabāt pievilcīgu, informēja prezidenta Preses dienestā. «Tieši tādēļ talka, to papildinot ar atbildīgāku attieksmi pret Latvijas vidi, ir arī nākotnē veicināma tradīcija,» uzsvēra prezidents.

Vējonis arī norādīja, ka «Lielās talkas» ideju atbalsta kopš pirmajām tās dienām, tādēļ viņam ir īpašs gandarījums kļūt par šā projekta patronu.

Sarunas laikā «Lielās talkas» projekta vadītāja Vita Jaunzeme uzsvēra, ka nākamā gada 23.aprīlī ieplānotā talkas reize iesāks trīs gadu ciklu, kas iecerēts kā daļa no Latvijas simtgades pasākumu kopuma.

Viņa arī norādīja, ka tas būs viens no lielākajiem svētku pasākumiem ar nozīmīgu praktisku pienesumu. Tāpat Jaunzeme sacīja, ka talkošanas mērķis - veidot Latviju kā vienu no tīrākajām un zaļākajām vietām pasaulē - ir ambiciozs, bet tieši šādi mērķi virza Latviju uz lieliem panākumiem.

Savukārt Vējonis norādīja, ka līdz Latvijas 100. gadadienai būs paveikta lielākā daļa pamatdarba - būs sakopts tas, kas uzkrājies vēsturiski, bet būtiskam elementam ir jābūt izglītošanai. «Cilvēku kopā būšana, ko veicina šie pasākumi, ir jāstiprina. Tradīcija, to sasaistot ar dzīves vides sakārtošanu, ir kopjama un turpināma,» uzsvēra prezidents.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu